Sve vesti Svet

Zelenski se obratio Evropskom parlamentu i apelovao da ne ostave na cedilu ukrajinski narod

Zelenski se obratio Evropskom parlamentu i apelovao da ne ostave na cedilu ukrajinski narod
Pisao Elena Vuk

Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski je u obraćanju putem video linka saopštio Evropskom parlamentu da je ukrajinski narod otporom protiv Putina pokazao svoju privrženost EU ali i da očekuje da će EU Zemlje podržati Ukrajinu.

Drago mi je da smo vas sve ujedinili danas, sve zemlje Evropske unije, ali nisam znao da će to imati tako visoku cenu – ovo je tragedija za mene, za sve Ukrajince, za našu zemlju – poručio je Zelenski.

Sedeći pored ukrajinske zastave, Zelenski je rekao da će ovo biti poslednji dani za neke građane koji brane zemlju, preneo je Gardijan.

Ovo im neće zaboraviti! Kadirov potvrdio da su poginula 2 čečenska vojnika pa pozvao Ukrajince da urade ovo…

Ukrajina, rekao je, plaća visoku cenu za evropske ideale koja se meri „hiljadama ubijenih ljudi, dvema revolucijama, jednim ratom i invazijom punog opsega od pet dana“.

Ukrajinski predsednik je ukazao da govori između dva bombardovanja i da su jutros izvedena dva raketna napada na Trg slobode u Harkovu.

Mi smo isti kao vi. Zato dokažite da ste s nama… – poručio je ukrajinski predsednik.

On je ukazao da je ono što se dešava u njegovoj zemlji tragedija i da se oni (Ukrajinci) bore za teritoriju, slobodu i živote.

Izgleda da je Volodomir Zelenski sve više svestan situacije u njegovoj zemlji, i da po svemu sudeći verovatno neće dobiti konkretnu pomoć od zapadnih zemalje, zbog toga su usledile ovakve njegove izjave.

Nulta Tačka/Mediji