Sve vesti Svet

Zelenski tvrdi da je Ruska vojska pretrpela ogromne gubitke

Zelenski tvrdi da je Ruska vojska pretrpela ogromne gubitke
Pisao Elena Vuk

Kako tvrdi ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski, ruske snage pretrpele su najveće gubitke u poslednjih nekoliko decenija, zbog čega moraju da angažuju nove snage kako bi se borile u Ukrajini.

On je u svom obraćanju dodao da su to najveći gubitci u poslednjih nekoliko decenija, kao i to da je 31 taktička grupa ruskog bataljona sada onesposobljena za borbu.

Ruske trupe trpe velike gubitke. Mogli bismo čak i sada da govorimo o najvećem udaru na ruske trupe u poslednjih nekoliko desetina godina – rekao je ukrajinski lider.

Zelenski je, takođe, rekao da je razgovarao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom da izvrše pritisak na Rusiju da oslobodi gradonačelnika grada Melitopolja.

Američki hakeri hakovali kompjutere u Kini da bi napali Rusiju

Ukrajina kaže da su ga ruske snage juče kidnapovale, preneo je Rojters.

U televizijskom obraćanju, Zelenski je pozvao Rusiju da poštuje dogovoreni prekid vatre kako bi se omogućila evakuacija iz opkoljenog lučkog grada Marijupolja, nakon što je okrivio Moskvu za neuspeh prethodnih pokušaja evakuacije.

Ukrajinske vlasti optužile su Rusiju da je prekršila međunarodno pravo otmicom Fedorova nakon što je lažno optužena za terorizam.

Apelujemo na sve svetske lidere koji govore sa Moskvom: Francusku, Nemačku, Izrael i druge – rekao je Zelenski.

Nulta Tačka/Mediji