Sve vesti Svet

Zelenski uhvaćen na licu mesta kako naređuje uništavanje dokaza o mreži biolaboratorija Hantera Bajdena

Zelenski uhvaćen na licu mesta kako naređuje uništavanje dokaza o mreži biolaboratorija Hantera Bajdena

U dokumentu koji je u utorak objavila ruska novinska agencija Izvestija navodno se vidi da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio uništavanje svih dokumenata u vezi sa nacionalnim biolaboratorijama kojima se upravlja u saradnji sa firmom Metabiota povezanom sa Hanterom Bajdenom.

Pogledajte originalni dokument u nastavku:

Nezavisni novinar Clandestine postavio je prevedenu verziju na engleski dokumenta na svoju Substack stranicu i pružio detaljno objašnjenje zašto je ukrajinski vladin dokument toliko važan.

Dokument od 24. februara 2022. godine izdat je prvog dana ruskog vojnog napredovanja u Ukrajini.

U pismu se navodi: „Ministarstvo odbrane Ukrajine uz učešće Službe bezbednosti Ukrajine u vezi sa sprovođenjem vanrednog stanja u Ukrajini od 24. februara 2022. u skladu sa ukazom predsednika Ukrajine organizovalo je potpuno uništavanje ličnih dosijea vojnika, zaposlenih i osoblja Državne ustanove „Centar za javno zdravlje Ministarstva zdravlja Ukrajine“, Ukrajinskog istraživačkog instituta za borbu protiv kuge I.I. Mečnikova Ministarstva zdravlja Ukrajine, „Žitomirski regionalni i laboratorijski centri Ministarstva zdravlja Ukrajine“, koji su radili zajedno sa naučnicima Metabiota Inc., Battelle”.

Dok su američki mediji tog dana pratili sukob, izgleda da je u izveštaju NBC-jeve emisije „Today Show“ slučajno emitovan snimak spaljivanja dokumenata.

Reporterka Erin Meklaflin rekla je gledaocima da je štab vojne obaveštajne službe u Kijevu, pogođen projektilom, dok se na snimku vidi kako vojnici bacaju pune plastične kese za smeće na zapaljenu gomilu materijala.

Dim koji se dizao iznad objekta dolazio je od zapaljene gomile, a ne od raketnog udara, jer snimak pokazuje da zgrada nije pogođena.

Nemački DW News ukazao je na čudan snimak na dan početka ruske intervencije.

Istog dana kada je intervencija počela, Infovors je izvestio o teoriji da je Rusija tokom vojne operacije gađala biolaboratorije koje vode SAD u Ukrajini.

Početkom marta, Infovors je govorio o sličnoj tvrdnji ruske vlade gde je portparol nacionalnog ministarstva odbrane Igor Konašenkov tvrdio da su zaposleni u biolaboratorijama koje finansira Pentagon u Ukrajini hitno uništili opasne patogene na kojima se eksperimentisalo u objektima.

„Da bi se sprečilo otkrivanje činjenica o kršenju člana 1 Konvencije o biološkom oružju od strane Sjedinjenih Država i Ukrajine, ukrajinsko Ministarstvo zdravlja poslalo je uputstva svim biološkim laboratorijama da hitno eliminišu uskladištene zalihe opasnih patogena“, objasnio je tada.

Činjenica da je Zelenski naredio uništavanje dokumenata vezanih za Metabiotu na dan početka ruske intervencije u zemlji dokazuje da je bio svestan opakih aspekata istraživanja i da je znao da su Rusi zainteresovani za laboratorije ili je dobio takvo naređenje od svojih američkih kolega.

Već mesecima Infovors izveštava o navodima Rusije o biolaboratorijama koje vode SAD u Ukrajini i umešanosti pojedinaca kao što su Hanter Bajden, Klaus Švab i Džordž Soroš.

Dok Bela kuća i mejnstrim mediji tvrde da mreža biolaboratorija u Ukrajini koju finansiraju SAD „ne postoji“, Pentagon je prošle nedelje priznao da je bio uključen u 46 „laboratorija, zdravstvenih ustanova i lokacija za dijagnostiku bolesti“ u Ukrajini u poslednjih dvadeset godina.

Kako sve više informacija o američkoj mreži biolaboratorija u Ukrajini i dalje izlazi na površinu, Rusija ponovo javno poziva SAD da sarađuju u istrazi o objektima.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je Ameriku da se pridržava Sporazuma UN o biološkom oružju i da omogući transparentnost u vezi sa njihovim biološkim aktivnostima u Ukrajini.

„Pozivamo naše američke kolege da pokažu profesionalizam i, umesto propagandnog punjenja informacijama, hitno se uključe u suštinski sadržajan rad na ispravljanju situacije u vezi sa njihovim vojno-biološkim aktivnostima u zemljama bivšeg SSSR-a“, rekla je ove nedelje.

Predsednik Bajden svakako ima nešto da objasni.

Na primer, kako su Hanter Bajden i Ministarstvo odbrane mogli da počnu istraživanje o Covid-19 u Ukrajini puna tri meseca pre nego što je izbijanje virusa objavljeno u javnosti?

Vreme će pokazati da li će korumpirane Ujedinjene nacije smatrati Ameriku odgovornom i da li će se uopšte uključiti u poštenu istragu.

MARIO ZNA i SAŠA BOROJEVIĆ- Sve je spremno- INDUSTRIJA je smislila novi način za ŠIRENJE ZARAZE

Nulta Tačka/InfoWars