Sve vesti Svet

Zelenski zapretio prekidom pregovora sa Rusijom uoči dolaska visoke američke delegacije u Kijev

Zelenski zapretio prekidom pregovora sa Rusijom uoči dolaska visoke američke delegacije u Kijev

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da će Kijev prekinuti razgovore sa Moskvom ako Rusija uništi ukrajinski narod u Mariupolju i održi „pseudoreferendume“ da stvori „pseudo-republiku“ u oblastima koje je okupirala, preneo je Rojters.

On je to izjavio na konferenciji za novinare održanoj u Kijevu u stanici metroa, preneo je Si-En-En.

Ukrajinske vlasti nisu spremne da vojnim putem deblokiraju Mariupolj, rekao je Zelenski.- Da li smo sada spremni (da deblokiramo Mariupolj – prim. aut.)… Što se tiče vojne deblokade, nismo spremni za danas, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

Zelenski je rekao da u nedelju očekuje dolazak američkog sekretara za odbranu Lojda Ostina i državnog sekretara Entonija Blinkena, a tokom sastanka je planirano da se razgovara o snabdevanju oružjem.

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

– Sutra dolaze ljudi iz SAD. Imaću sastanak sa ministrom odbrane i američkim državnim sekretarom. Oni dolaze. Mislim da ćemo sačekati dok bezbednost ne dozvoli predsedniku SAD da dođe. i podrži ukrajinski narod. Sutra ćemo razgovarati o oružju koje nam je potrebno i tempu njegovog snabdevanja“, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

NultaTačka/Novosti