Sve vesti Svet

Žizlejn Maksvel danas iščekuje presudu: Tužioci traže najmanje 30 godina za partnerku Džefrija Epštajna

Žizlejn Maksvel danas iščekuje presudu: Tužioci traže najmanje 30 godina sa partnerku Džefrija Epštajna

Danas se očekuje presuda Žizlejn Maksvel zbog pomaganja seksualnom prestupniku i finansijeru Džefriju Epštajnu kao i učestvovanje u seksualnom zlostavljanju tinejdžerki počelo je danas.

Tužioci traže kaznu od najmanje 30 godina za Maksvelovu (60), koja je u decembru osuđena za regrutovanje i pronalaženje devojaka za seksualne radnje sa Epstajnom, tadašnjim ljubavnim partnerom, između 1994. i 2004.

Na pitanje američkog okružnog sudije Alison Nejtan na početku saslušanja da li je pročitala izveštaj pre izricanja kazne koji su pripremili službenici za uslovnu kaznu, Maksvelova je, u sivoj majici i sa belom maskom na licu, kratko progovorila i rekla da je „imala priliku“ da pročita dokument.

Lawyers: Ghislaine Maxwell's Fellow Inmate 'Offered Money' to Strangle Epstein's 'Pimp' in Her Sleep - 16.06.2022, Sputnik International

Danas je počelo saslušanje Žizlejn Maksvel za pomaganje seksualnog prestupnika i finansijera Džefrija Epštajna u seksualnom zlostavljanju tinejdžerki.

U često emotivnim i eksplicitnim svedočenjima tokom suđenja, Eni Farmer, Kejt i još dve žene svedočile su da je Maksvelova bila centralna figura u njihovom zlostavljanju od strane Epštajna.

Maksvelovi advokati su ranije ovog meseca u sudskim dokumentima rekli da bi trebalo da bude osuđena na ne više od 5-1/4 godine, tvrdeći da je bila žrtveno jagnje za Epstajnove zločine i da je već provela značajno vreme u zatvoru.

Maksvelova je uhapšen u julu 2020. i više puta je odbijana kaucija. Od tada je uglavnom zadržana u pritvorskom centru Metropolitan (MDC) u Bruklinu, gde se žalila na štetočine i miris kanalizacije u svojoj ćeliji.

Njeni advokati su uporedili njene uslove zatočeništva sa uslovima Hanibala Lektora u „Kad jaganjci utihnu“.

Maksvelova je stavljena pod stražu zbog mogućeg samoubistva tokom prošlog vikenda. Međutim, njeni advokati su rekli da ona nije bila samoubilački nastrojena.

Sudija Nejtan je u aprilu odbio ponudu Maksvelove za oslobađajuću presudu, ali je poništio osuđujuće presude po dve tačke jer su se preklapale. To je smanjilo Maksvelovoj maksimalnu moguću kaznu sa 65 godina na 55 godina. Pa s tim u vezi uskoro se očekuje presuda Žizlejn Maksvel za navedena dela.

NultaTačka