Sve vesti Svet

Zna da će se sresti uskoro?! Papa Franjo neće prisustvovati sahrani Kraljice Elizabete II

Zna da će se sresti uskoro?! Papa Franjo neće prisustvovati sahrani Kraljice Elizabete II

Papa Franja neće prisustvovati sahrani britanske kraljice Elizabete Druge koja će biti održana u ponedeljak u Vestminsterskoj katedrali u Londonu, objavio je u petak Vatikan koji je sakrio dalje detalje.

Papu će predstavljati ministar spoljnih poslova Vatikana Pol Galager, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Papa već duže vreme odlaže razna putovanja i posete a povod je njegovo otežano kretanje kao i hronične bolesti te se čeka da se i on uskoro pridruži pokojnoj Kraljici Elizabeti II.

Kada je reč o sahrani, sahrana će biti najveća bezbednosna operacija do sada za londonsku policiju, objavila je u petak londonska policija.

Pa nije “iznenada” umro! Bil Gejts se na tviteru “oprostio” od Rodžera Federera

Na ulicama će biti stotine hiljada ljudi, kao što je bilo na nekim drugim važnim događajima u britanskoj istoriji uključujući krunisanje kraljice Elizabete II. 1953, sahranu bivšeg premijera Vinstona Čerčila 1965. i smrt princeze Dajane 1997. godine.

Policija će na gradskim ulicama rasporediti do sada najveći broj policajaca, rekao je Stjuart Kandi, zamenik pomoćnika načelnika londonske policije, ističući da će to biti njihova najveća bezbednosna operacija do sada.

Okupiće se mnogobrojni svetski čelnici i monarsi, uključujući američkog predsednika Džoa Bajdena i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Policijsko obezbeđenje biće veće nego na Olimpijskim igrama 2012. i na proslavi kraljičinog platinastog jubileja.

NultaTačka