Sve vesti Svet

ZOOLOŠKI VRT U DETROITU VAKCINISAĆE GORILE, ŠIMPANZE, TIGROVE I LAVOVE PROTIV COVID-19

(WXYZ) – Zoološki vrt u Detroitu objavio je u ponedeljak da će vakcinisati životinje protiv COVID-19 za koje se veruje da su najosjetljivije na virus.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema zoološkom vrtu, gorile, šimpanze, tigrovi i lavovi prvi su koji će primiti doze.

Zoološki vrt koristi posebnu vakcinu koju je veterinarska farmaceutska kompanija Zoetis razvila isključivo za životinje, a koju je USDA odobrila na bazi “od slučaja do slučaja”.

„Životinje rutinski dobijaju druge vakcine. Mnogi sisari su obučeni da se predstave našem osoblju za brigu o životinjama radi manjih medicinskih zahvata, uključujući vakcinaciju. Zahvalni smo i laknulo nam je jer je sada dostupna posebna vakcina za zaštitu od COVID-19“, rekao je Scott Carter, glavni službenik za nauke o životu u DZS(Detroit Zoological Society).

MLADA KRV KAO ELIKSIR MLADOSTI! ,,NOVA NAUKA” POTVRĐUJE UČINKOVITOST A ,,ELITA” I SVETSKI MOĆNICI ČEKAJU ,,VEČNI ŽIVOT”

U drugim zoološkim vrtovima u zemlji lavovi, tigrovi, leopardi i gorile zarazili su se virusom COVID-19. U Evropi i Indiji su uginuli tigar i lav.

Od ponedeljka u zoološkom vrtu u Detroitu nisu otkrivene infekcije COVID-19 kod životinja.

„Slično kao što vakcinišemo pse za stvari poput parvovirusa ili besnila, ovo je potrebno za zaštitu životinja u zoološkom vrtu“, rekla je dr Ann Duncan, direktorka za zdravlje životinja u DZS-u.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/WXYZ