Sve vesti Svet

ZVANIČNO! ADVOKATU PRINCA ENDRUA URUČENI DOKUMENTI ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE IZ ERE DŽEFRIJA EPŠTAJNA

Virdžinija Roberts Đufre, navodna žrtva Džefrija Epštajna, tvrdi da je bila prisiljena na seks sa princom Endruom u tri navrata kada je imala 17 godina, a trenutno ga tuži zbog telesne povrede i nanošenja emocionalnog stresa. Međutim, strane su se prepirale oko toga da li je britanskoj kraljevskoj porodici uredno dostavljena dokumentacija u ovom slučaju.

Princu Endru uručena je građanska tužba zbog seksualnog napada koju je podnela Virdžinija Roberts Đufre, nakon što su relevantni pravni papiri dostavljeni njegovom američkom advokatu, izvestio je The Guardian pozivajući se na sudske spise.

In this Aug. 27, 2019, photo, Virginia Roberts Giuffre, who says she was trafficked by sex offender Jeffrey Epstein, holds a news conference outside a Manhattan court where sexual assault claimants invited by a judge addressed a hearing following Epstein's jailhouse death in New York - Sputnik International, 1920, 21.09.2021

Na ovoj fotografiji, 27. avgusta 2019. godine, Virdžinija Roberts Đufre, koja kaže da ju je podvodio seksualni prestupnik Džefri Epštajn, održava konferenciju za novinare ispred suda na Menhetnu na kojoj su se podnosioci zahteva za seksualno zlostavljanje, koje je pozvao sudija, obratili povodom saslušanja nakon smrti Epštajna u zatvoru u Njujorku

Pozive i dokumente o žalbi poslao je pravni tim tužioca putem elektronske pošte 17. septembra, a FedEx advokatu vojvode od Jorka koji je stacioniran u Los Angeles-u, Endru Bretleru u ponedeljak, prema navodima pravnog tima njegovog tužioca.

Dokumenti su ostavljeni na recepciji Bretlerove kancelarije, Lavely&Singer, prema FedEx-ovoj potvrdi citiranoj u sudskom podnesku.

„U skladu sa nalogom sudije Kaplana od 16. septembra 2021. godine kojim se odobrava zahtev tužioca za alternativnu uslugu (u prilogu), dostavljam e-poštom Poziv i žalbu u gore navedenoj stvari, vama u svojstvu branioca okrivljenog, princa Endrua, vojvode od Jorka“, navodi se u e-poruci poslanoj advokatu osramoćenog princa.

Prema sudskim podnescima, papiri su takođe poslati „imenovanom centralnom organu Ujedinjenog Kraljevstva u ime suda“, drugim rečima, Kraljevskim sudovima u Londonu. Portparolka princa Endrua (61) je citirana kako je izjavila da kraljevska porodica, koja navodno boravi na kraljičinom škotskom imanju Balmoral, neće dati zvaničan komentar u vezi sa ažuriranjem pravnog slučaja.

Obaveštenje „Igramo se žmurke“

Događaji su usledili nakon ranijeg spora oko toga da li je princu Endru uredno dostavljena pravna dokumentacija u građanskoj tužbi protiv njega. Pravni tim njegove tužiteljke, Virdžinije Đufre (rođena Roberts), tvrdio je da je primerak tužbe ranije ostavljen policajcu Metropolitena na dužnosti na glavnim vratima vojvodine kuće u Rojal Lodžu, Windsor Great Park, 27. Avgusta u 9.30 časova.

Međutim, advokati kraljevske porodice dovodili su u pitanje da li je on zvanično obavešten. Advokat vojvode od Jorka takođe je osudio tužbu kao “neosnovanu, neodrživu i potencijalno nezakonitu”. Đufrein pravni tim optužio je princa da se upušta u “igru žmurke iza zidova palate” kako bi izbegao pravna dokumenta.

Virdžinija Roberts Đufre (38) podnela je građansku tužbu protiv princa Endrua u Sjedinjenim Državama, nakon izjave date pod zakletvom da je nekoliko puta bila žrtva trgovine ljudima od strane pokojnog osuđenog pedofila Džefrija Epštajna da bi imala seks sa njim 2001. godine, dok je bila maloletna. Sada udata majka troje dece koja živi u Australiji, Đufre optužuje kraljevsku porodicu za telesnu povredu i namerno nanošenje emocionalnog stresa zbog navodnog nedoličnog ponašanja u londonskoj kući navodnog „makroa“ Epštajna, Gilejn Maksvel, u Njujorku i na Devičanskim Ostrvima na privatnom Epštajnovom ostrvu, Little Saint James.

In this Thursday, July 2, 2020, file photo, Audrey Strauss, Acting United States Attorney for the Southern District of New York, gestures as she speaks during a news conference to announce charges against Ghislaine Maxwell for her alleged role in the sexual exploitation and abuse of multiple minor girls by Jeffrey Epstein, in New York - Sputnik International, 1920, 21.09.2021

U četvrtak, 2. jula 2020. godine, fotografija iz dosijea, Audrey Strauss, vršilac dužnosti tužioca Sjedinjenih Država za južni okrug Njujorka, pokazuje dok govori na konferenciji za novinare o objavi optužbe protiv Gilejn Maksvel i o njenoj navodnoj ulozi u seksualnoj eksploataciji i zlostavljanju više maloletnih devojčica od strane Džefrija Epštajna, u Njujorku

Bivša ljubavnica Džefrija Epštajna, Maksvel, trenutno se nalazi u zatvoru u Bruklinu i čeka novembarsko suđenje po optužbama za podvođenje i trgovinu ljudima. Epštajn je umro u zatvorskoj ćeliji u Njujorku 2019. godine, nakon što je optužen za više seksualnih prestupa nad decom, a njegova smrt zvanično je proglašena za samoubistvo. Princ Endru odbacio je sve optužbe protiv njega.

Prince Andrew, Virginia Roberts Giuffre, and Ghislaine Maxwell. This photo was included in an affidavit in which Giuffre alleged that she was directed to have sex with Andrew - Sputnik International, 1920, 21.09.2021

Princ Endru, Virdžinija Roberts Đufre i Gilejn Maksvel. Ova fotografija je uključena u izjavu pod zakletvom u kojoj je Đufre tvrdila da joj je naređeno da ima seks sa Endruom

U intervjuu za BBC u novembru 2019. odvažio se da brani svoje prijateljstvo sa pokojnim tajkunom Džefrijem Epštajnom.

Negirajući tvrdnje Virdžinije Roberts Đufre, princ je insistirao na tome da se „ne seća“ da je ikada upoznao ženu. Međutim, nakon nespretnog intervjua, princ Endru je bio primoran da se povuče sa kraljevskih dužnosti.

Nulta Tačka/Sputnik

O uredniku

Milena Stojakovic