Sve vesti Svet

(18+) ,,BORBA” PROTIV COVID-A: MOŽE LI MASTURBACIJA OJAČATI VAŠ IMUNI SISTEM?

Sa širenjem COVID-19 i Delta varijante širom sveta, ljudi su istraživali načine za jačanje imunog sistema.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Suplementi za jačanje imuniteta, vežbanje, zdrava ishrana, smanjenje stresa neke su uobičajene strategije za jačanje imunološkog sistema, ali sada bi se masturbacija mogla dodati na listu, navodi The Sun.

Dr. Dženifer Landa, specijalista za hormonsku terapiju, rekla je da bi masturbiranje moglo ojačati prirodne odbrambene snage tela.

“Masturbacija može stvoriti pravo okruženje za jačanje imunološkog sistema”, rekla je Landa za Men’s Health.

Men’s Health je takođe citirao studiju iz 2004. koja je pokazala da su muškarci imali više belih krvnih zrnaca 45 minuta nakon što su imali solo orgazam. Za one koji ne znaju, bela krvna zrnca deo su imunološkog sistema tela koji pomaže u borbi protiv infekcija i drugih bolesti.Prema istraživanju Odeljenja za medicinsku psihologiju, Univerzitetske klinike u Essen-u, Nemačka, “ovi nalazi pokazuju da se komponente urođenog imunološkog sistema aktiviraju seksualnim uzbuđenjem i orgazmom”.

VLADA VELIKE BRITANIJE U DOGOVORU SA KOMPANIJAMA DA VAKCINISANOJ OMLADINI OBEZBEDE POPUSTE NA BRZU HRANU BEZ OBZIRA NA UPOZORENJA O GOJAZNOSTI

Dodirivanje sebe možda neće sprečiti infekciju, ali orgazmi pomažu ljudima da se opuste i podignu raspoloženje koje je ključno za zdrav imunološki sistem.

Dr. Felis Gerš, ginekolog i akušer specijalista za zdravlje žena, rekla je da česta masturbacija možda neće sprečiti COVID, ali “neće naneti štetu”.

“Mislim da je odgovor DA, jer masturbacija nema negativnih posledica”, rekla je Geršova.

Potrebno je sprovesti detaljna istraživanja kako bi se videlo može li masturbacija stvarno doprineti imunološkom sistemu i osigurati dodatni sloj odbrane od virusa.

Druge studije su pokazale da masturbacija može sprečiti rak prostate kod muškaraca i infekcije kod žena, verovatno zbog toga kako genitalije fizički reagiraju na orgazam, a ne zato što jača imunitet.

Imuni sistem je složena mreža sa više linija odbrane.

Njegova snaga varira od osobe do osobe, a faktori poput godina, lekova i ishrane daju svoje delovanje.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/The Sun

O uredniku

Elena Čakar