Sve vesti Svet

60% fabrika u Britaniji u opasnosti od zatvaranja- Blumberg

60% fabrika u Britaniji u opasnosti od zatvaranja- Blumberg

Oko 60 odsto fabrika u Velikoj Britaniji je u ozbiljnom riziku od zatvaranja jer računi za energiju širom nacije nastavljaju da rastu, izvestio je u subotu Blumberg, pozivajući se na anketu koju je sprovela MakeUK, lobistička grupa za britanske fabrike.

Skoro polovina proizvođača primetila je porast računa za struju za više od 100% tokom prošle godine, prema lobističkoj grupi.

„Trenutna kriza ostavlja preduzeća pred oštrim izborom“, rekao je MakeUK. „Prekinite proizvodnju ili potpuno zatvorite radnju ako pomoć ne stigne uskoro.

Dr Borislav Antonijević za NT nakon poziva LGBT grupacija i medija da mu se oduzme licenca: Priznajem jedino SUD NARODA

Britanske vlasti su prošle godine bile pod intenzivnim pritiskom da se izbore sa energetskom krizom, sa nekoliko rundi mera podrške koje su predstavljene kako bi se pomoglo potrošačima i preduzećima da se izbore sa rastućim troškovima.

Prema indeksu menadžera nabavke koji je objavio S&P Global, fabrički sektor u zemlji već je u padu. U međuvremenu, MakeUK-ova anketa pokazuje da je 13% fabrika smanjilo svoje radno vreme, a 7% zaustavlja proizvodnju na duže vremenske periode.

„Novoj vladi je potrebna hitna akcija“ , rekao je za Bloomberg Stiven Fipson, izvršni direktor MakeUK-a. „Već zaostajemo za našim globalnim konkurentima.

NultaTačka