Sve vesti Svet

90% BENZINSKIH PUMPI U ENGLESKOJ NEMA GORIVA! PANIKA POLAKO PRELAZI U HISTERIJU

Udruženje prodavaca benzina tvrdilo je da je u nekim delovima Velike Britanije 90% pumpi prazno nakon što su Britanci pohrlili na benzinske pumpe, iako je vlada obećala da nema razloga za brigu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Nažalost, vidimo paničnu kupovinu goriva u mnogim oblastima zemlje”, rekao je u ponedeljak Rojtersu Gordon Balmer, izvršni direktor Udruženja trgovaca naftnim derivatima (PRA). On je pozvao ljude da se suzdrže od ludorije kupovine goriva. „Potreban nam je mir… ako ljudi iscrpe mrežu, to postaje samoispunjavajuće proročanstvo“, rekao je on.

Britain's fuel pumps run dry amid trucker shortage - Verve times

PRA, koja zastupa nezavisne maloprodaje goriva koje sada čine 65% svih britanskih trgovina, rekla je da su njihovi članovi prijavili rasprostranjene nestašice sa 50 do 90% pumpi u nekim oblastima.

Balmerovi komentari usledili su samo nekoliko dana nakon što je vlada odbacila bilo kakav govor o nestašici goriva i rekla da bi Britanci trebalo da nastave da kupuju gorivo kao i obično. Međutim, vladine primedbe nisu uvažene jer su se tokom vikenda formirali redovi ispred benzinskih pumpi širom zemlje. Mnoge pumpe su bile prisiljene da se zatvore jer su vozači stajali u redu za gorivo.

U ponedeljak je sekretar za životnu sredinu George Eustice rekao da vlada neće pozvati vojsku da isporučuje gorivo praznim benzinskim pumpama širom zemlje. “Trenutno nemamo planove da dovedemo vojsku na benzinske pumpe”, rekao je Eustice, ali je dodao da se priprema osoblje Ministarstva odbrane kako bi se uklonili zaostaci u transportu za teška teretna vozila (HGV).

Nedostatak goriva povezan je sa nedostatkom vozača teretnih vozila, jer su se pumpe borile da dobiju isporuku na vreme. Dok vlada pokušava da natera Britance da postanu vozači teretnih vozila, Vestminster je u nedelju najavio produženje šeme državne vize. Sada će 5.000 vozača teretnih vozila moći da radi u Velikoj Britaniji tri meseca uoči Božića, oslobađajući pritisak u lancu snabdevanja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars