Sve vesti Svet

AMERIČKI CENTAR ZA KONTROLU BOLESTI CDC JE PROMENIO DEFINICIJU REČI VAKCINA

Pisao Elena Vuk

CDC je odreaogovao na tvit jednog od kongresmena koji je komentarisao sve manju efikasnost vakcine protiv Covid-a i ukazao na to da su oni(CDC) promenili definicije/značenje reči VAKCINA i VAKCINISANJE.

Zvaničnik CDC-a rekao je za McClatchy News u priči objavljenoj u četvrtak da su sadašnje definicije “transparentnije”.

Pre lansiranja vakcina protiv COVID-19, definicija “vakcinacija” bila je “čin uvođenja vakcine u organizam radi stvaranja imuniteta na određenu bolest”. A pre 2015. to je bila “injekcija mrtvog ili oslabljenog zaraznog organizma kako bi se sprečila bolest”.

Nova definicija zamenjuje “imunitet” sa “zaštitom”, istakao je u sredu predstavnik Thomas Massie.

“Vakcina” je ranije bila definisana kao “proizvod koji stimuliše imunološki sistem osobe da proizvodi imunitet na određenu bolest”.

Sada je to “priprema koja se koristi za podsticanje imunološkog odgovora tela na bolesti.”

Massie je istakao “evoluirajuću definiciju” “vakcinacije” pozivajući se na Orvela i “1984.”

“Bili su zaposleni u Ministarstvu istine”, napisao je.

 

Zvaničnik CDC-a rekao je McClatchy-ju da “male promene u tekstu sa vremenom … nisu uticale na opštu definiciju”.
Prethodne definicije, objasnio je zvaničnik CDC-ja, “mogle su se” protumačiti tako da su vakcine 100% efikasne, što nikada nije bio slučaj ni za jedno takvo sredstvo, pa je sadašnja definicija transparentnija. ”

“Takođe je važno napomenuti da izmene definicije “vakcine”ne menjaju činjenicu da su vakcine i čin vakcinacije sprečili milione bolesti i spasili bezbroj života”, dodao je zvaničnik.

CDC je potvrdio da vakcine ne sprečavaju širenje Delta varijante, koja obuhvata gotovo 100% trenutnih slučajeva. Smanjenje efikasnosti vakcina pretpostavka je za zahtevanje da se vakcinisane osobe nose zaštitne maske bez obzira na njihov vancinalni status. Umesto toga, agencija sada naglašava da ljudi koji su vakcinisani smanjuju rizik sa sebe od hospitalizacije i smrti. Međutim, u Izraelu, jednoj od najviše vakcinisanih nacija na svetu, većina slučajeva COVID-a je među vakcinisanima. U Velikoj Britaniji prošlog meseca 40% slučajeva primilo je barem jednu dozu vakcine.

CDC je procenio da je od februara 2020. do marta 2021. godine 114,6 miliona Amerikanaca bilo zaraženo COVID-19. Studije, uključujući nedavnu u Izraelu, otkrile su da je prirodni imunitet od infekcije daleko superiorniji od imuniteta od vakcina. Izraelsko istraživanje pokazalo je da je to 27 puta efikasnije.

Bivša reporterka CBS News Sharyl Attkisson rekla je da je CDC pažljivo “evoluirao” definiciju vakcinacije “kako bi zadovoljio opadajuću sposobnost” vakcine protiv COVID-19.

“Nakon što su uvedene vakcine protiv Covid-19, a otkriveno je da one ne moraju nužno” sprečiti bolesti “ili” osigurati imunitet “, CDC je ponovo promenio definiciju vakcina rekavši da one samo” proizvode zaštitu “.”

Nulta Tačka/WND