Sve vesti Svet

Američki senator predlaže upotrebu kokaina kao odgovor na povećanje cena goriva

Američki senator predlaže upotrebu kokaina kao odgovor na povećanje cena goriva

Republikanski senator Džon Kenedi rekao je da zna kako da se nosi sa rekordnim cenama gasa u SAD. Džon Kenedi je sugerisao da bi Amerikancima bilo bolje da koriste drogu umesto goriva za kretanje.

Prosečna cena galona goriva, širom SAD, postavlja rekorde 12 dana zaredom, dostigavši 4,96 dolara u sredu.

Ukupno 16 država plus Vašington DC već su premašili 5 dolara, a najviša cena, 6,39 dolara po galonu, registrovana je u Kaliforniji.

„Ne znam gde živiš, Džesi, ali u mojoj državi, cena gasa je toliko visoka da bi bilo jeftinije kupiti kokain i samo trčati svuda“, našalio se senator iz Luizijane u jednoj TV emisiji.

Država gde živi Kenedi, međutim, trenutno ima jednu od najjeftinijih cena goriva u zemlji, koja iznosi 4,49 dolara po galonu, prema veb stranici AAA Gas Prices.

Prema veb lokaciji Recovered, koja pruža podatke o zloupotrebi supstanci u SAD, cena pojedinačne doze krek kokaina, poznata kao „hit“, često iznosi oko 15 dolara.

„Predsednik Bajden nastavlja da vodi kampanju za veći ekonomski haos“, požalio se Kenedi voditelju Foks njuza Džesiju Votersu tokom nastupa u sredu.

Američki predsednik Džo Bajden okrivljuje posledice pandemije Covid-19 i rusku vojnu kampanju u Ukrajini za povećanje cena hrane i energenata, nazivajući to povećanje „Putinovim povećanjem cena“.

Početkom marta, SAD su najavile zabranu uvoza ruske nafte u okviru sankcija uvedenih Moskvi zbog događaja u Ukrajini.

Međutim, predsednik ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin istakao je u sredu da su se, uprkos najavljenim ograničenjima, „isporuke nafte iz Rusije u Ameriku skoro udvostručile u martu u odnosu na februar – sa 2.325 na 4.218 miliona barela, respektivno“, što je dozvolilo njegovoj zemlji da se popne na šesto mesto na rang listi najvećih dobavljača nafte u SAD.

Nulta Tačka/InfoWars