Sve vesti Svet

AMERIKA SE SPREMA ZA BIOLOŠKI RAT! BAJDENOV NAUČNI SAVETNIK UPOZORAVA DA BI ,,SAD” TREBALO DA SE SUOČE SA PRETNJAMA “GORIM OD COVID-a”

Američka administracija predstavila je u petak plan od 65,3 milijarde dolara za naoružavanje nacije protiv budućih, potencijalno katastrofalnih bioloških pretnji, bilo da se prirodno javljaju ili ih namerno pokreću protivnici.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Najbolji naučni savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena priznao je da je tekuća zdravstvena kriza izazvana koronavirusom ogolila „fundamentalna pitanja“ u američkom javnom zdravstvenom sistemu koja „nadilaze spremnost za pandemiju“.

„Rešenje ovog tipa problema uključuje potrebu za povećanjem ukupnog finansiranja javnog zdravlja, jačanje radne snage za javno zdravlje, uklanjanje prepreka za pristup, poboljšanje sistema podataka, otklanjanje razlika, poboljšanje komunikacije i poboljšanje koordinacije između saveznih, državnih, lokalnih i plemenskih vlasti“, navodi Eric Lander, direktor departmana za nauku i tehnologiju, koji je u petak razgovarao sa novinarima.

On je upozorio da će „SAD zahtevati mnogo bolje sposobnosti“ u pogledu budućih bioloških pretnji.
Genetičar je naglasio da će, budući da će se svaka naredna pandemija verovatno “znatno razlikovati” od COVID-19, američkoj vladi biti savetovano da već počnu pripreme za takvu mogućnost.

“Potrebne su nam bolje sposobnosti… jer postoji razumna verovatnoća da će se uskoro dogoditi još jedna ozbiljna pandemija, koja bi mogla biti gora od Covid-19”, rekao je genetičar.

VAERS IZVEŠTAVA DA JE JEDNA BEBA PREMINULA OD VASKULARNIH KOMPLIKACIJA NAKON DOJENJA MLEKOM MAJKE VAKCINISANE PFIZER VAKCINOM

Prema Lander-u, trenutna zdravstvena kriza dogodila se u vreme kada je napredak u nauci i tehnologiji „omogućio da se odgovori mnogo brže nego ikada ranije“.

„Da se COVID-19 pojavio pre pet godina, imali bismo mnogo manje sredstava za odgovor. Ali, za pet godina od sada, moramo imati mnogo bolje mogućnosti“, dodao je on.

Lander-ova upozorenja usledila su kada je predstavio plan Bele kuće kuće za pandemiju koji se tiče finansiranja pripravnosti. Plan Bajdenove administracije, sadržan u dokumentu na 27 stranica pod naslovom „Američka spremnost za pandemiju: transformacija naših mogućnosti“, organizovan je u pet „stubova“, koji se bave različitim delovima javnog zdravstvenog sistema.

Da bi se plan sproveo u delo, biće potrebno početnih 15 do 20 milijardi dolara, sa ukupnim troškovima oko 65 milijardi dolara u narednih sedam do 10 godina.

U skladu sa ambicioznim planom, milijarde dolara bi se uložile u poboljšanje vakcina, javne zdravstvene infrastrukture, poboljšanje lične zaštitne opreme radi zaštite od naleta patogena.

Eric Lander pozvao je Kongres da dodeli sumu po zakonu o usaglašavanju budžeta, o kome bi trebalo da se raspravlja ove jeseni.

„Ako bi se velike pandemije slične COVID-19, koje SAD koštaju otprilike 16 triliona dolara, javljale učestalo na svakih 20 godina, godišnji ekonomski uticaj na SAD iznosio bi 800 milijardi dolara godišnje. Čak i za nešto blaže pandemije, godišnji trošak bi verovatno premašio 500 milijardi dolara“, navodi se u dokumentu.

To dolazi zbog toga što su hospitalizacije zbog koronavirusa u SAD-u i dalje opasno visoke. Trenutno su 102 804 osobe hospitalizovane zbog Covid-19 širom zemlje, prema podacima američkog Ministarstva zdravlja i ljudskih usluga.

Prema podacima CDC-a, približno 62 odsto ukupnog stanovništva SAD primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv COVID-19, a oko 52,7 odsto je u potpunosti vakcinisano.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars