Sve vesti Svet

ANKETA: 51% AMERIKANACA SADA KAŽE DA JE TRAMP BIO BOLJI PREDSEDNIK OD BAJDENA

Medeni mesec je završen.

Prenosi The Hill:

Predsednik Bajden i bivši predsednik Tramp statistički su izjednačeni kada je u pitanju njihova popularnost među američkim glasačima, prema novom istraživanju Harvarda CAPS/Harris Poll koje je ekskluzivno preneo The Hill u ponedeljak.

Četrdeset osam odsto ispitanika kaže da ima pozitivno mišljenje o Trampu u poređenju sa 46 odsto koji kažu da imaju pozitivno mišljenje o njegovom nasledniku. Bajdenova popularnost je ipak blago ispod 50 odsto: 49 odsto ispitanih reklo je da ima nepovoljan stav prema aktuelnom predsedniku, dok nešto manje – 47 odsto – navodi nepovoljno mišljenje o Trampu.

Nalazi su izvanredna promena za Bajdena, koji je u prvim mesecima svog predsedavanja više puta nadmašio Trampovu popularnost.

Ali višestruke krize, uključujući porast broja novih infekcija COVID-19 poslednjih meseci i haotično povlačenje američkih trupa iz Avganistana, umanjile su pozitivnu percepciju javnosti o Bajdenu.

OBAVEZAN DODATAK U BLISKOJ BUDUĆNOSTI: MASKE PROTIV PREPOZNAVANJA LICA (VIDEO)

Pedeset jedan odsto ispitanika sada kaže da je Tramp bio bolji predsednik od Bajdena, dok 49 odsto preferira trenutnog stanara Bele kuće, pokazuje anketa.

Najnovije istraživanje Harvarda CAPS-Harris Poll takođe pokazuje Bajdenovu ukupnu ocenu odobrenja koja je ispod 50 odsto, prvi put otkako je preuzeo dužnost. Četrdeset osam odsto ispitanika kaže da odobrava posao koji radi u Beloj kući, dok 50 odsto to ne odobrava.

To sledi usled julskog istraživanja Harvard CAPS/Harris Poll koje je pokazalo da je njegov rejting pao na 52 odsto sa 62 odsto u junu.

Sa rastućom inflacijom, otvorenim granicama i nalozima za obaveznu vakcinaciju u kombinaciji sa neefikasnošću vakcine usred brzo razvijajućih varijanti, kolaps njegovog rejtinga je tek počeo.

Nulta Tačka/InformationLiberation

O uredniku

Milena Stojakovic