Sve vesti Svet

APPLE OMOGUĆAVA KORISNICIMA DA OTKLJUČAJU SVOJE TELEFONE UZ POMOĆ OČITAVANJA LICA ČAK I AKO NOSE MASKU

APPLE OMOGUĆAVA KORISNICIMA DA OTKLJUČAJU SVOJE TELEFONE UZ POMOĆ OČITAVANJA LICA ČAK I AKO NOSE MASKU

Apple je navodno počeo da isprobava funkciju koja omogućava korisnicima da otključaju svoje telefone pomoću Face ID-a dok nose masku u pokušaju da se zaštite od Covid-19. Softver za prepoznavanje se očigledno fokusira na karakteristike oko očiju.

Čini se da je ova funkcija ograničena na novije modele iPhone-a i iPad-a, prema veb lokaciji 9to5Mac. Iako tehnološki gigant nije objavio nikakve detalje u vezi sa dostupnošću ove funkcije, čini se da ova funkcija radi samo na iPhone 12 i novijim modelima.

Funkcija „Koristi Face ID sa maskom“ dostupna je na iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max i iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max, prema veb-sajtu 9to5Mac.

Fotografije sugerišu da opcija za uključivanje Face ID-a kada nosite masku dolazi sa upozorenjem.

ČUVENI EKONOMISTA: PAPIRNI NOVAC ĆE DOŽIVETI FIJASKO, EVO ŠTA TREBA DA URADITE

Apple kaže da „iPhone može prepoznati jedinstvene karakteristike područja oko očiju radi autentifikacije“, ali napominje da je preciznije ako je telefon podešen da radi bez maske, to su navodi na osnovu fotografija tehnološkog blogera Brandona Butch-a na Tviteru i MacRumors.

Izveštaji sugerišu da će ovo takođe biti zahtevnija obrada podataka nego tradicionalno skeniranje Face ID-a.

Donacija Nulta Tačka

Usred široko rasprostranjenih naloga za nošenje maski, postojala je potražnja za funkcijom koja bi omogućila ljudima da otključaju svoje telefone bez trenutnog uklanjanja maske sa lica.

NE PROPUSITE NOVU PREMIJERU INTERVJUA IZ BUNKERA

Nulta Tačka/RT