Sve vesti Svet

Austrijski poslanik Rajnhard Beš: Bez Rusije nema mira u EVROPI

Austrijski poslanik Rajnhard Beš: Bez Rusije nema mira u EVROPI

Bez Rusije nema mira u Evropi – izjavio je poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) Rajnhard Beš.

On je, u intervjuu bečkom dnevniku „Kronen cajtung“, kazao da je potrebno sačuvati osnovu za razgovor sa Rusijom, jer će i nakon rata i posle Vladimira Putina postojati Rusija.

Potreban nam je razgovor sa Rusima ako ne želimo da uništimo potpuno privredu Evrope embargom na gas – objasnio je on.

Beš smatra da je Austrija trebalo na početku rata više da se angažuje kao neutralna zemlja, jer je imala mogućnosti da uspostavi vezu sa Rusijom.

Milorad Dodik na sastanku sa Vladimirom Putinom- Vučić ne može da priđe ni ruskoj ambasadi

Dodao je da je s tim u vezi mađarski premijer Viktor Orban spretniji.

On se priključuje pojedinim sankcijama, ali nije spreman da učestvuje u nekontrolisanom zatezanju sankcija. To podržavam. Niko nema ništa protiv zaplene jahti oligarha, ali kod teme gasa se radi o potrebama evropske privrede. Većina preduzeća zavisi od gasa. Ako stanu isporuke gasa pada privreda – ukazao je on.

Beš smatra da EU dozvoljava da klizi u pravcu samouništenja i rata, na čijem kraju će ne samo SAD, već i Kina i Indija biti treća „nasmejana strana“.

Mi Evropljani je trebalo da povučemo pouke iz dva svetska rata. Trebalo je da budemo samopouzdaniji i jasno ukažemo da se radi o evropskim interesima i miru. Bez Rusije, a toga moramo biti svesni, u Evropi neće biti mira – podvukao je on.

NultaTačka