Sve vesti Svet

Bajden na konferenciji nazvao Kamalu Haris predsednicom SAD! Ovo mu nije prvi put (VIDEO)

Bajden na konferenciji nazvao Kamalu Haris predsednicom SAD! Ovo mu nije prvi put (VIDEO)

Američki predsjednik Džo Bajden, koji se više puta našao u neugodnim situacijama na javnim događajima, ponovo je postao predmet opravdanog ismejavanja.

Razlog tome bila je još jedna sramota koja se dogodila tokom Bajdenove konferencije za novinare na samitu Sjedinjenih Država i ACEAH-a (Asocijacije nacija jugoistočne Azije).

Samit SAD-ASEAN održan je u Vašingtonu od 12. do 13. maja. ASEAN uključuje Tajland, Maleziju, Indoneziju, Brunej, Singapur, Filipine, Laos, Vijetnam, Kambodžu i Mjanmar.

Tokom svog govora, šef Bele kuće ponovo je napravio ispad, ovog puta nazvavši potpredsednicu Kamalu Haris “predsednikom Sjedinjenih Država”.

“Indo-Pacifik je Indo-Pacifik koji je slobodan i otvoren, stabilan i prosperitetan, održiv i siguran. To je ono čemu svi težimo. Zato sam prošlog avgusta zamolio predsednicu Haris da otputuje u ovaj region“, citiraju Bajdena RIA Novosti.

Podsetimo, ovo nije prvi put da američki lider brka poziciju svog zamenika. Tako je u decembru 2021. Bajden napravio sličnu grešku: sapleo se i nehotice nazvao Harrisovu predsednicom.

Napominjemo da je američki predsednik često slučaj ismejavanja zbog svog ponašanja u javnosti, rukovanja sa vazduhom, padova na stepenicama, praznim pogledima i bežanjem od zečeva.

NultaTačka