Sve vesti Svet

BAJDEN radi na fizičkoj eliminaciji svojih političkih protivnika tvrdi bivši Trampov pomoćnik

BAJDEN radi na fizičkoj eliminaciji svojih političkih protivnika tvrdi bivši Trampov pomoćnik

Bivši pomoćnik Donalda Trampa Stiv Benon optužio je američkog predsednika Džoa Bajdena da pokušava da izazove mržnju prema svojim političkim neprijateljima kako bi ih ubio. Benon je to dao komentare nakon što je bio “napadnut”. U njegov dom je upala teško naoružana policija na osnovu lažne prijave – po drugi put ovog leta.

„Bela kuća pokušava da iskoristi ovu vrstu nasilja“, rekao je Banon za britanski Dejli mejl u petak, dan nakon što je Bajden ocrnio pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa kao „ekstremiste“ koji prete da unište američku demokratiju. “Oni podstiču nestabilne ljude na krajnjoj levici da to urade.”

Policija u Vašingtonu pozvana je u Bennonov dom zbog lažne prijave u četvrtak uveče, samo nekoliko minuta pre nego što je Bajden započeo svoj oštar govor u udarnom terminu. Ranije u toku dana, sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer osudila je one koji se ne slažu sa američkom većinom kao „ekstremne“. Prošle nedelje, Bajden je uporedio filozofiju Trampovih pristalica „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ sa „polufašizmom “ i optužio „MAGA republikance“ da predstavljaju „pretnju samoj našoj demokratiji“.

„Ovo je 100% izazvala Bela kuća – portparolka Bele kuće ranije tog dana, Bajdenove najave u poslednjih nekoliko dana“, rekao je Benon, bivši glavni strateg Bele kuće i izvršni direktor Trampove predsedničke kampanje 2016. Dodao je da su pozivi na napade bili „veoma specifični“ i da su imali za cilj da podstaknu policiju da upotrebi „smrtonosnu silu“.

Banon, koji inače emituje svoju radio emisiju „Ratna soba“ iz svog doma, nije bio tamo tokom poslednjeg incidenta sa. Bio je meta sličnog incidenta prošlog jula, kada je naoružana policija preplavila njegovu kuću nakon što je pozivalac rekao da je naoružani napadač bio unutra i da je nekoga upucao.

Još jedna Bajdenova kritičarka, američka predstavnica Mardžori Tejlor Grin, pretučena je prošlog meseca, kada je neko lažno prijavio da je muškarac upucan u kadi u njenoj kući u Džordžiji. Nakon što se probudila od glasnog kucanja i videla ljude i svetla napolju, otvorila je svoja vrata policiji sa izvučenim oružjem. Pozivalac koji je dao lažnu prijavu kasnije je tvrdio da je ljut zbog njenog protivljenja operacijama promene pola deteta i priznao je da je želeo da je „ubije“.

Svating pozivi doveli su do više smrtnih slučajeva u SAD. Na primer, muškarca iz Kanzasa je ubila policija 2017. godine, nakon što je neko nakon poziva hitne pomoći prijavio da je upucao svog oca i da drži preostale članove porodice kao taoce.

„Ono što se dogodilo [Grinu] i meni je da pokušavaju da nas ubiju koristeći policiju,“ rekao je Bannon. Dodao je da bi potencijalni ubice mogle da koriste druge metode da ciljaju na Bajdenove neprijatelje. „Bajden podstiče svoj najnestabilniji i najradikalniji element da koristi sva sredstva neophodna da fizički povredi ili potisne glasove neslaganja.

Ipak, Bannon je obećao da će nastaviti da se zalaže za konzervativne razloge. „Nikada neću stati, pa će prvo morati da me ubiju.

NultaTačka