Sve vesti Svet

BAJDENOVA ADMINISTRACIJA SADA ZVANIČNO PRIHVATA MOGUĆNOST CUREJNA VIRUSA IZ VUHANSKE LABORATORIJE

Visoki zvaničnici Bajdenove administracije zaduženi za istraživanje porekla pandemije sada veruju da je teorija slučajnog curenja iz laboratorija barem toliko verodostojna koliko i mogućnost da se pojavila ’’u divljini’’, u onome što CNN opisuje kao ,,dramatičan pomak u odnosu na pre godinu dana, kada su demokrate javno umanjile takozvanu teoriju curenja iz laboratorije’’.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

I dok je američka obaveštajna zajednica navodno ’čvrsto podeljena’ oko obe teorije, to priznanje služi kao najnovije opravdanje onima koji su prošle godine iskoristili mogućnost teoriju da je iz laboratorije – uključujući bivšeg predsednika Trampa, kojeg su demokrate oštro kritikovale nakon donošenja teorija curenja iz laboratorije prošle godine.

I dok je CNN možda bio prisiljen da promeni melodiju, njihov anonimni izvor tvrdi da trenutna informacija ,,pojačava uverenje da je virus najverovatnije nastao prirodnim putem, iz kontakta životinja – čovek i da nije namerno napravljen’’.

U četvrtak je generalni direktor SZO-a gospodin lažov – Tedros Adanom dao podršku, priznajući da je njegova organizacija prerano odbacila mogućnost da se virus pojavio sa Instituta za virusologiju i pozvao Kinu da pruži ,,direktne informacije o tome kakva je situacija bila pre i na početku pandemije u kineskoj laboratoriji’’. Njegovi komentari su se potpuno izokrenuli od februara, nakon što je misija SZO-a zaključila da je curenje iz laboratorije ,,krajnje malo verovatno’’.

VIRUSOLOG I FEJSBUKOV “FEKT ČEKER” PROMENIO PRIČU! DOKTORKA PRIZNALA DA JE CURENJE IZ VUHANSKE LABORATORIJE MOGUĆE!

,,I sam sam bio laboratorijski tehničar, imunolog i radio sam u laboratoriji gde se događaju nezgode’’, rekao je Tedros, dodajući ,,To je uobičajeno’’.

Kao odgovor, kinesko Ministarstvo spoljnih poslova je u izjavi saopštilo da je ,,Kina od početka epidemije zauzela naučni, profesionalni, ozbiljan i odgovoran stav u pronalaženju porekla virusa’’.

Predsednik Bajden naredio je obaveštajnim službenicima da sprovedu 90-dnevnu istragu porekla pandemije, nakon što je bivši zvaničnik rekao da postoji more neispitanih dokaza koji će zahtevati dalju istragu.

Kina već dugo odbacuje ideju da je moglo doći do curenja laboratorija, tvrdeći da je virus otkako je prvi put otkriven u Vuhanu 2019. godine, brzo prenet sa slepih miševa na ljude putem druge vrste.

Promena raspoloženja među Bajdenovom administracijom dolazi nakon što je savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven prošlog meseca rekao za FoX News da će se Kina suočiti sa ’’izolacijom u međunarodnoj zajednici’’ ako ne bude dalje sarađivala u vezi nastale pandemije, u tom slučaju ćemo morati da razmotrimo svoje odgovore’’, rekao je Saliven za CNN.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”