Sve vesti Svet

Bajdenovi uzeli milione dolara kroz fondaciju, a utrošili samo delić na zlostavljanu decu i to – dok je Hanter bio u upravnom odboru

Bajdenovi uzeli milione dolara kroz fondaciju, a utrošili samo delić na zlostavljanu decu i to – dok je Hanter bio u upravnom odboru

Fondacija Bo Bajden je 2020. godine prikupila milione dolara i potrošila samo delić novca na pomoć deci – dok je Hanter Bajden sedeo u upravnom odboru.

Humanitarna organizacija Bo Bajden je 2020. godine prikupila 3,9 miliona dolara i potrošila 544.961 dolar za pomoć zlostavljanoj deci, objavio je Njujork post.

Ostatak novca otišao je porodici Bajden i drugim demokratama.

Njujork post je objavio:

Humanitarna organizacija sa sedištem u Delaveru, koja je pokrenuta u čast pokojnog sina predsednika Bajdena, dobila je infuziju od 1,8 miliona dolara od Bajden fondacije pre nego što se ta grupa zatvorila 2020. godine, prema poslednjim poreskim prijavama dobrotvornih organizacija. Fondaciju Bajden su osnovali Džo Bajden i njegova supruga Džil Bajden da bi zagovarali „napredak i prosperitet američkih porodica“.

Humanitarna organizacija Beau Biden je takođe uzela 225.000 dolara od subjekata koji su povezani sa glavnim političkim donatorima predsednika Bajdena.

Uprkos neočekivanom prihodu od preko 2 miliona dolara, organizacija je uložila samo 544.961 dolar u 2020. u svoju navedenu svrhu zaštite dece od zlostavljanja, prema poreskim prijavama.

Dobrotvorna organizacija je te godine potrošila ukupno 932.865 dolara, od čega je veliki deo otišao na šestocifrene plate Bajdenovih prijatelja koji su obavljali izvršne poslove u neprofitnoj organizaciji.

Patricia Dailey Lewis, koja je bila zamenica državnog tužioca Delavera, radila je za AG Beau Biden, vodi neprofitnu organizaciju i plaćena je 150.660 dolara u 2020., uključujući bonus od 3.500 dolara.

Džošua Alkorn, dugogodišnji demokratski operativac i konsultant u političkim kampanjama Bo Bajdena i Džoa Bajdena, bio je izvršni direktor i plaćen je 131.437 dolara. Od tada se povukao.

Bajdenov problematični sin, Hanter, bio je u upravnom odboru humanitarne organizacije Beau Biden 2020. godine u vreme kada je The Post otkrio sadržaj njegovog zloglasnog laptopa, uređaja oblepljenog nalepnicom sa logom fondacije. Bajdenova ćerka Ešli i Beau-ova udovica Hali Bajden takođe su bile u odboru.

Nulta Tačka/GatewayPundit