Sve vesti Svet

BEZ KOMENTARA! DEDA MRAZ POSTAO GEJ U NOVOJ BOŽIĆNOJ REKLAMI U NORVEŠKOJ (VIDEO)

Božićna norveška reklama koja prikazuje Deda Mraza kako ima dečka izazvala je burne reakcije, kako pozitivne tako i negativne komentare.

Reklama je inače snimljena za norvešku poštansku službu, Posten, prikazuje vezu koja se razvijala između dvojice muškaraca tokom niza godina.

Ona je inače namenjena za proslavu povodom obeležavanja 50 godina od prestanka diskriminacije homoseksualnih veza u ovoj ledenoj zemlji.

Pod naslovom “Kada je Hari sreo Deda Mraza”, referenca na film iz 1989. “Kada je Hari sreo Sali”, reklama prikazuje njihov prvi susret kada Hari ugleda Deda Mraza dok on dostavlja poklone u njegovoj kući.

Dvojica muškaraca gledaju jedan u drugog, jasno zapanjeni, pre nego što Deda Mraz nestane u dimnjaku.

U reklami se nastavlja, njihova dalja priča, prikazujući godišnje sastanke između ovog para dok Deda Mraz dolazi u Harijev dom da isporuči poklone, sa prikazanim Harijem kako pažljivo bira svoju odeću i prska se losionom posle brijanja.

Vidi se da se par sve više zbližava tokom njihovog već ustaljenog prazničnog sastanka svake godine, a Hari je prikazan kako plače u jednom trenutku nakon što Deda Mraz odlazi, rekavši mu: “Nedostajaćeš mi.”

Na kraju je prikazano kako Deda Mrazu piše pismo, govoreći: “Sve što želim za Božić si ti.”

Nakon što je očigledno da norveška pošta dostavlja Harijeve poklone, Ded Mraz se pojavljuje u njegovoj dnevnoj sobi i kaže mu: “Pa, ugovorio sam pomoć ove godine… da mogu biti sa tobom.”

Potom se na ekranu pojavljuje tekst koji kaže: „2022. Norveška obeležava 50 godina mogućnosti da volimo koga želimo.

“Sretan Božić i Sretna Nova Godina! „Od: svih nas. Za: Svima nama.”

Direktorka marketinga poštanske službe, Monica Solberg, rekla je za LGBTQ Nation: „Posten je inkluzivno radno mesto sa velikom raznolikošću i želeli bismo proslaviti 50. godišnjicu ovom lepom ljubavnom pričom.

“U prošlogodišnjoj kampanji, Deda Mraz je bio ljut na Norway Post, što mu je oduzeo ‘posao’, ove godine, Deda Mraz je srećan što ga Norway Post može malo rasteretiti, kako bi mogao biti sa onim koga voli.”

Imate li vi komentar, ili ste ostale bez reči, podelite vaše mišljenje sa nama na našem Telegram kanalu!

Nulta Tačka/SkyNews

O uredniku

Elena Čakar