Sve vesti Svet

BIL GEJTS I BORIS DŽONSON: 400 MILIONA FUNTI ZA POČETAK ISPUNJAVANJA ,,ZELENE AGENDE”! EVO ŠTA SU SE DOGOVORILI U LONDONU

Boris Džohnson najavio je skupo tehnološko partnerstvo s Billom Gatesom, rekavši da će uparivanje pokrenuti “zelenu industrijsku revoluciju” sposobnu da ispuni britanske klimatske obaveze i pokrije troškove koje London ne može sam da plati.

” Postići ćemo naše ambiciozne klimatske ciljeve samo ako brzo povećamo nove tehnologije u područjima poput zelenog vodonika i održivih vazdušnih goriva – tehnologija koje su se činile nemogućima pre samo nekoliko godina “, brbljao je britanski premijer u utorak tokom govora na Globalnom ulaganju Samit u londonskom Muzeju nauke uoči konferencije o klimi COP26.

Uz milijardera i samoproklamovanog filantropa Gatesa, Džonson je izneo plan o ulaganju 400 miliona funti u investicije vezane za nove zelene tehnologije, najavljujući gotovinu osnivača Microsofta kao ključni element u razvojnom programu koji bi inače bio komercijalno neizvodiv, a samim tim i preskup za vladu.

BIL GEJTS I BORIS DŽONSON: 400 MILIONA FUNTI ZA POČETAK ISPUNJAVANJA ,,ZELENE AGENDE"! EVO ŠTA SU SE DOGOVORILI U LONDONU

Partnerstvo s Gatesovom grupom privatnih investitora pod nazivom Breakthrough Energy Catalyst pomoglo bi unapređenju tehnološke pozicije Velike Britanije u hvatanju i skladištenju ugljenika, tehnologiji zelenog vodonika, dugotrajnom trajanju baterija i avionima s nultom emisijom ugljenika (” mlaz nula “), Johnson je objasnio, dodajući da bi program takođe donio ” visokokvalitetne poslove ” u Veliku Britaniju.

London je već obećao najmanje 200 miliona funti za razvoj novih zelenih tehnologija, dok je osnivač Microsofta Gates u utorak obećao da će putem Breakthrough -a ispuniti 10 Downingovih obaveza sa još 200 miliona funti. Softverski tajkun prethodno je organizovao grupu investitora kako bi uložio velike svote novca u ‘zelene’ projekte.

Obećavajući da će povećati ekološki prihvatljive projekte i ” sniziti te troškove “, Gates je predvideo da bi njegova pomoć “mogla dovesti [nove projekte zelene energije] na isto mesto na kojem smo danas sa solarnom i kopnenom energijom.

” Naše partnerstvo s Velikom Britanijom ubrzaće primenu ovih kritičnih klimatskih rešenja, pomažući im da budu pristupačnija”, dodao je Gates

Džonson i Gates su ovim sastankom otvorili novu eru ispunjavanja zelene agende zbog koje strahuju mnogi jer najave za ispunjenje uslova koje daju globalistički lideri nisu samo potrošnja novca već moguća nova ograničenja koja uskoro slede.

NultaTačka/EmaTribune