Sve vesti Svet

DEMONSTRANTI U LONDONU UPALI U SEDIŠTE BRITANSKE REGULATORNE AGENCIJE ZA LEKOVE! (VIDEO)

Demonstranti su uspali u sedište britanske Regulatorne agencije za lekove i zdravstvene proizvode u londonskom Canary Wharfu i sukovili se sa policijom usred demonstracija protiv planova za uvođenje vakcinacije protiv COVID-a za decu.

Londonska policija Metropolitens potvrdila je da je grupa demonstranata pokušala da provali u zgradu koja služi kao sedište regulatora lekova, ali su ih u tome osujetili polcijaci koji trenutno čuvaju stražu.

Policija je kako mediji navode uspela da reaguje brzo i spreči upad u poslovnu zgradu MHRA- jer su već bili u toj zoni kako bi ranije tog dana zaustavili protest pobune protiv izumiranja, javljaju britanski mediji.

Još nije poznato da li je neko povređen ili zadržan u sukobima sa policijom. Protest se održao uoči očekivane odluke britanskog Zajedničkog komuteta za vakcinaciju i imunizaciju (JCVI) o proširenju vakcinacije protiv COVID-a za decu od 12 do 15 godina. Iako je odluka JCVI savetovadna, britanska vlada sledila je smernice o uvođenju vakcinacije protiv COVID-a.

Vlada Velike Britanije već je izjavila da je spremna što pre da započne vakcinaciju prema ciljanim grupa u skladu s drugim evropskim narodima, s tim da će se deca školskog uzrasta u narednim nedeljama vratiti u učionice.

Demonstracije ispred MHRA- u Canary Wharfu održane su nakon sličnih protesta u drugim delovima Londona. 23. Avgusta aktivisti koji se protive vakcinaciji okupili su se ispred kancelarije tehnološkog giganta Google-a kako bi optužili kompaniju da nastoji da suzbije one koji su kritični prema vakcinama protiv COVID-a. Slično tome, aktivisti su upali u kancelarije ITN produkcije, koja stoji iza informativnih kanala ITC, Channel 4 i Channel 5, kako bi se pobunili protiv propagande koju šire ovi mediji.

MHRA, nezavisno regulatorno telo za lekove, odgovorno je za odobravanje istraživanja vakcina, klinička ispitivanja potencaljnih novih lekova i upravljanjem zalihama vakcina i drugih medicinskih proizvoda. Tokom cele pandemije blisko je sarađivala sa vladom Velike Britanije i medicinskim ustanovama, uključujući NHS, kako bi koordinirala odgovor na korona krizu.

NultaTačka/RT