Sve vesti Svet

BIL GEJTS upozorava: Još uvek nismo videli najgore od COVID-a

BIL GEJTS upozorava: Još uvek nismo videli najgore od COVID-a

Milijarder  i jedan od projektanata korone Bil Gejts upozorio je da svet nije video najgore od pandemije COVID-a.

Tehnološki mogul i “filantrop” rekao je da ne želi da zvuči ‘negativno’, ali je upozorio da postoji rizik da se stvori ‘još transmisivnija i još fatalnija’ varijanta.

Rekao je da je rizik da se to dogodi “mnogo iznad pet posto” i da bi to značilo da svet tek treba da vidi najgore od pandemije.

Nije prvi put da je dao takvu prognozu. U decembru 2021. godine upozorio je svoje milione pratilaca na Twitteru da se pripreme za najgori deo pandemije, a prethodno je 2015. upozorio da svet nije spreman za sledeću pandemiju.

Gejts je za FT rekao : ‘Još uvek smo u opasnosti da ova pandemija stvori varijantu koja bi bila još transmisivnija i još fatalnija.

‘Nije verovatno, ne želim da budem glas propasti i tame, ali rizik je daleko iznad 5 posto da ova pandemija, pokaže ono najgore”

NOVO! DR SEMIR OSMANAGIĆ UPOZORAVA NA NOVU HISTERIJU KOJA DOLAZI NA JESEN!

Procjenjuje se da je Covid-19 ubio oko 6,2 miliona ljudi širom sveta od marta 2020., ali broj slučajeva i smrtnih slučajeva opada posljednjih nedelja dok se ni jedna smrt ne može ubrajati u smrt nastalom od COVID-a ukoliko nije urađena obdukcija.

Gejtsovo upozorenje dolazi nakon što je dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, ratni zločinac i generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO), ove nedelje upozorio da se svet mnogo opustio te da to može da proizvede izbijanje novog talasa.

Gejts – koji u utorak objavljuje svoju novu knjigu Kako sprečiti sledeću pandemiju – savetovao je vladama širom sveta da ulažu u tim epidemiologa i kompjuterskih stručnjaka kako bi pomogli u prepoznavanju navodnih globalnih zdravstvenih pretnji u budućnosti.

NultaTačka