Sve vesti Svet

BIVŠA NOVINARKA NJUJORK TAJMSA RASTURILA KOVID AGENDU: REČENO NAM JE DA SE VAKCINIŠEMO DA BI SE VRATILI U NORMALU

BIVŠA NOVINARKA NJUJORK TAJMSA RASTURILA KOVID AGENDU: REČENO NAM JE DA SE VAKCINIŠEMO DA BI SE VRATILI U NORMALU

Bivša novinarka Njujork tajmsa Bari Weiss ismevala je drakonske odgovore američke vlade na COVID-19, tvrdeći da će njena stalna blokada i ograničenja biti zapamćeni kao „katastrofalni moralni zločin“.

Weiss, koja je dala otkaz iz Tajmsa 2020. godine, snažno je osudila histeriju COVID-a tokom nastupa u petak na HBO-ovoj emisiji „Real Time with Bill Maher“.

“Završila sam. Završila sam sa COVID-om”, rekla je Weiss, podstičući publiku da bukne aplauzom i ovacijama.

Weiss je napomenula da vlada nije povukla ograničenja COVID-a uprkos tome što je stalno uveravala javnost da je eksperimentalna vakcina ključ za povratak u normalu.

Rečeno nam je da dobijemo vakcinu, kada primimo vakcinu sve će se vratiti u normalu. I nismo se vratili u normalu. I to je smešno u ovom trenutku.

ZADRŽAVANJE PODATAKA O BEZBEDNOSTI VAKCINE NIJE MORALNO PIŠE MEDICINSKI ČASOPIS

Sada je, ona je rekla, konstantni tok anti-vaxerske propagande iz medija stvorio zastrašujući efekat čak i među liberalima koji su takođe na kraj pameti sa histerijom COVID-a.

„Znam da je mnogo mojih liberalnih i kvalitetnih prijatelja uz mene oko ovoga i ne žele to da kažu naglas jer se plaše da ih nazovu anti-vaxerima ili da ih nazovu poricateljima nauke ili da budu ukaljani kao Tramp “, objasnila je Weiss.

Zatim je razotkrila glavne vladine teme o COVID-u, a to su, da maske služe u zaštiti i da vakcinalni pasoši  sprečavaju širenje kineskog virusa.

„Najvažnije je da će ovo ostati upamćeno od strane mlađih generacija kao katastrofalan moralni zločin“, tvrdi Weiss.

Ljudi se ubijaju. Oni su anksiozni, depresivni, usamljeni. Zato to treba da okončamo.

Naročito, publika koja je aplaudirala Weiss-ovoj tokom njenih izjava dodatno je istakla njenu tezu da je čak i levica imala problem sa vladinim postupanjem u vezi sa COVID-om.

Weiss je najavila svoj odlazak iz Tajmsa u oštrom pismu ostavke optužujući novine za „konstantno“ ideološko „maltretiranje“ i pokoravanje praksi buđenja.

„U štampi se pojavio novi konsenzus, ali možda posebno u ovom listu: ta istina nije proces kolektivnog otkrivanja, već ortodoksnost koja je već poznata nekolicini prosvećenih čiji je posao da informiše sve ostale“, napisala je ona.

Uprkos tome što su druge nacije poput Velike Britanije u potpunosti ukinule ograničenja COVID-a suočeni sa rastućim nepoverenjem javnosti i rastućim naučnim podacima, Bajdenova administracija i dalje radi na dobijanju obaveze za vakcinu, pasoša za vakcinu i univerzalnog maskiranja.

Nulta Tačka/InfoWars