Sve vesti Svet

Bivši kineski ministar pravde osuđen na smrtnu kaznu zbog korupcije

Bivši kineski ministar pravde osuđen na smrtnu kaznu zbog korupcije

Bivši kineski ministar pravde Fu Dženghua osuđen je na smrtnu kaznu uz dvogodišnju odgodu zbog optužbi za primanje mita i pomaganje kriminalcima, uključujući njegovog brata, javila je danas kineska državna televizija.

Presuda Fuu još jedna je u nizu kazni za korupciju, izrečenih visokim kineskim zvaničnicima, u dugotrajnoj akciji koja je pokrenuta nakon što je predsednik Si Đinping preuzeo vlast krajem 2012.

Fu (67) se izjasnio krivim za zloupotrebu svojih ovlašćenja na funkcijama, uključujući ministra i šefa policije tokom perioda od 2005-2021, da bi sakrio krivična dela svog brata i drugih, prenosi AP.

Kina pritiska EU da ubrza KLIMATSKU AGENDU

Fuu se stavlja na teret da je za ove nezakonite radnje dobio novac i imovinu u iznosu od 117 miliona juana (16,5 miliona dolara), objavio je zvanični list Čajna dejli u julu ove godine.

Smrtne kazne sa odgodom u Kini se obično zamenjuju dugotrajnim zatvorskim kaznama ukoliko žalbeno veće utvrdi da se osuđenik popravio. Fu će biti osuđen na doživotni zatvor bez uslovnog otpusta ako mu se kazna ublaži, prenela je američka agencija.

MARIO ZNA UŽIVO- O ovome svi ćute- PAPA i “društvo” STVORILI NOVU VERU- U svetu već šetaju klonovi

Nulta Tačka/Mediji