Sve vesti Svet

Bivši šef MI6 upozorava da su dokazi iz Vuhanske laboratorije nestali ili ih je Kina uništila

Bivši šef MI6 upozorava da su dokazi iz Vuhanske laboratorije nestali ili ih je Kina uništila

Bivši šef britanske obaveštajne agencije MI6, koji je ne tako davno rekao da veruje da je izbijanje koronavirusa došlo usred curenja iz laboratorije u Wuhanu, upozorio je da je sada možda prekasno da se komunistička država pozove na odgovornost jer će verovatno uništiti sve dokaze ukoliko do sada to nisu uradili.

Gostujući u podkastu londonskog Telegrafa, Sir Richard Dearlove izjavio je da će papirni trag istraživanja famozne “dobijanja funkcije” sa instituta za virusologiju Wuhan sada verovatno nestati nakon što su mnogi počeli da upiru prstom direktno u Kinu.

Balfour Beatty sacked from MI6 refurbishment contract | Financial Times

“Ne znamo da se to dogodilo, ali puno podataka je verovatno uništeno ili je nestalo, pa će biti teško definitivno dokazati kako je pandemije zaista i počela,” Dearlove je primijetio.

Dearlove, koji je početkom 2000.-ih pet godina bio šef britanske spoljne obaveštajne službe, dodao je da je Kina neumorno radila na ućutkivanju naučnika koji su pokušali upozoriti ostatak svijeta.

“Narodna Republika Kina drži svoje građane pod zastrašujućim režimom kojeg smatramo neprihvatljivim, Kina se vodi i ekstremnim pristupom protiv onih koji umeju da “skrenu” sa linije njihove politike”

Pre više od godinu dana, Dearlove je citirao naučna istraživanja profesora Angusa Dalgleisha iz bolnice St George, Univerziteta u Londonu i norveškog virusologa Birgera Sorensena, koja predstavljaju dokaze koji sugerišu da je virus zaista proizveden u laboratoriji.

Nova afera vezana za Wuhan ugledala svetlost dana! Isplivali imejlovi koji povezuju Faučija i čoveka koji je finansirao Kinesku laboratoriju

Kao što su naučnici nedavno primetili , donedavno su bili omalovažavani i u najmanju ruku ignorisani što danas nije slučaj.

„Zbog toga je naučna analiza toliko važna jer, iako to ne može dokazati slučaj 100 posto, temeljna biohemijska analiza daje dokazima potrebnu težinu” rekao je Dearlove

„Kina je prvobitno puštena da radi šta hoće. Mislim da je problem bio u Trampovom nastupu, mnogi ljudi su teško prihvatali njegove navode da je sve nastalo u Kini “, nastavio je Dearlove dodajući da će se” na kraju sve svesti na naučne dokaze jer dodirljivi podaci više nisu dostupni, osim ako se ne javi neki hrabri Kinez.