Sve vesti Svet

Bivši Trampov savetnik: Vlada je van kontrole i dug je van kontrole, SAD idu u propast, nije nam Putin kriv

Bivši Trampov savetnik: Vlada je van kontrole i dug je van kontrole, SAD idu u propast, nije nam Putin kriv

Američki politikolog i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Donalda Trampa Stiven Mur, izjavio je da “vlada van kontrole i dug van kontrole” Sjedinjene Države vode do propasti.

„Bolje da se pazimo“, upozorio je Mur, koji je savetovao Trampovu administraciju o njenim istorijskim smanjenjem poreza, tokom gostovanja na televiziji NJuzmaks.

– Kada sam prvi put došao u Vašington 1985. godine, budžet je bio 1 trilion dolara. Sada je 6 triliona dolara. Državni dug je u to vreme bio nešto više od jednog triliona dolara. Sada je 30 triliona dolara, a da niko nije ni trepnuo zbog toga, rekao je Mur.

Mur je takođe naveo da je nekontrolisana potršnja dovodi do rekordne inflacije, koja je u martu dostigla 8,5% a da obe velike partije SAD „izgleda da ne žele ništa da urade po tom pitanju“.

– Ako se pitate zašto danas imamo inflaciju od 8,5 odsto, to je vrlo jednostavno. Potrošili smo 3 triliona dolara koje nismo imali, pozajmili, potrošili i odštampali, naveo je Mur.

– Za to nisu krivi ni ruski predsednik Vladimir Putin, ni Donald Tramp. To nije privremeno i nije prolazno. Ovo je rezultat vlade koja je van kontrole“, rekao je Mur.

MARIO ZNA i PREDRAG PETKOVIĆ- Evo šta nas čeka- Sledi potpuna PROMENA SVETA- Tamne sile će IZGUBITI

Nulta Tačka/Novosti