Sve vesti Svet

BOLNICA IZ TEKSASA ODGOVORILA ZAŠTO SU DEVOJČICI STAVILI PLASTIČNU KESU NA GLAVU: “TO JE PROTOKOL KOD PACIJENATA SA COVID-OM”(VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Bolnica u Teksasu koja je primorala Covid pozitivnu mladu damu da nosi plastičnu kesu preko glave ne samo da je potvrdila da se incident dogodio, već je tvrdila da je postupak rutinski bolnički protokol.

“U određenim okolnostima, upotreba čiste, plastične kese ili prekrivača za pacijente obolele od COVID-a tokom transporta koristi se za sprečavanje širenja virusa kroz vazduh na osoblje i druge pacijente.”

U saopštenju koje je objavio izvršni direktor zdravstvenog sistema Medicinskog centra sa sedištem u Odesi i predsednik Russell Tippin, bolnica je priznala da se incident dogodio i tvrdi da se plastične kese koriste na pacijentima sa Covidom kako bi se sprečilo “širenje u vazduhu”, uprkos činjenici da je ova mlada devojka od 17. godina imala zaštitnu maska za lice.


“Bolnica je svesna ove fotografije pacijentkinje sa COVID-om koji se transportuje u bolnici i na kojem se vidi plastična kesa(i to kesa za prekrivanje med.aparata) iznad glave i gornjeg dela tela”, navodi se u saopštenju. “MCH je razgovarao sa majkom ove devojke i razgovarao o njenom lečenju tokom njenog produženog boravka, uključujući upotrebu pomoćnih sredstava(kese) za pacijente.”

Takozvana “zavesa za pacijente” bila je plastična kesa sa oznakom “za opremu”.

POTPUNO NEHUMANO: OSOBLJE JEDNE BOLNICE U TEKSASU STAVILO JE PLASTIČNU KESU PREKO GLAVE TINEJDŽERKE

 

“Bilo nam je drago što nam se majka obratila kako bismo rešili situaciju”, rekao je Tippin. “Naš najveći prioritet uvek će biti sigurnost i briga o našim pacijentima. Uvek smo spremni saslušati iskustva naših pacijenata kako bismo bolje komunicirali sa njima kako bismo bili sigurni da im je prijatno. ”

 

U izjavi se dodaje: “Prema pravilima MCH-a i smernicama CDC-a, pacijent mora nositi masku celo vreme, a to je naš najčešći način zaštite pacijenata u bolnici.”

“U određenim okolnostima, upotreba čiste, plastične zavese ili prekrivača za pacijente obolele od COVID-a tokom transporta koristi se za sprečavanje širenja virusa u vazduh na osoblje i druge pacijente, posebno u uskim prostorima poput hodnika i liftova. Te okolnosti se uključuju ako pacijent odbije nositi masku ili je držati na sebi, ne može podneti masku ili ima postupak stvaranja aerosola. Pacijent sa plastičnim prekrivačem(kesom) nikada se ne ostavlja bez nadzora i već je na nekom obliku kisika ili pomoći pri disanju. Kao i kod svakog drugog medicinskog postupka, pacijent i/ili staratelj imaju pravo odbiti bilo koji oblik ove zaštite. ”

Direktor bolnice dodao je da je osoblje dobilo brojne pretnje nakon što je fotografija na kojoj se vidi pacijent umotan u plastiku postala viralna.

“Zbog prirode ove fotografije, naša bolnica i osoblje primili su brojne preteće telefonske pozive, uključujući pretnje po njihove živote, živote njihovih porodica, pa čak i pretnje bombom. Okružna policijska uprava okruga Ector istražuje ove pretnje, a kontaktiran je i FBI. ”

“Budite uvereni da sve ove pretnje shvatamo ozbiljno i preduzimamo odgovarajuće mere”, dodao je Tippin. “MCH ni pod kojim okolnostima neće tolerisati takve pretnje članovima osoblja, njihovim porodicama ili bilo kome povezanom sa zdravstvenim sistemom. Naše osoblje bilo je poslednjih 19 meseci u borbi protiv ove pandemije i ne zaslužuje zlobne pretnje ovih mrskih pojedinaca. ”

Majka sve otkrila

Majka ove devojke, Natalie dala je intervju za The Alex Jones Show u utorak, ona je tada izjavila da su bolničari primorali njenu kćerku da nosi plastičnu kesu preko glave iako je ona imala poteškoća u disanju.

“Kiseonik joj je već bio nizak, iznosio je 85%, 86%. Kad smo stigli tamo, testirali su je na Covid. Već smo znali da je pozitivna, pa su je opet testirali, a onda su rekli da mora biti na kiseoniku. Pa su joj dali kiseonik, a zatim su rekli da će je zadržati samo da bi se uverili da je dobro jer joj je falilo kiseonika. ”

„Onda su došli da nas prebace, a onda je ona(med.sestra) donela kesu i ja sam rekla:„ U redu, čemu to služi? “Ona kaže:„ Moramo joj staviti preko glave. “A ja sam rekla,„ Za šta? “ Ona kaže: “Svaki put kad ih transportujemo kroz hodnike gde ima drugih pacijenata moramo im to staviti preko glave.” Ja sam rekla, “U redu.”

“Dakle, ona je već imala na sebi masku i plastičnu kesu. Stalno je govorila da ne može disati, pa je skinula masku, a oni su joj rekli da mora ponovo staviti masku. Pa je ponovo stavila masku, a zatim su nas odveli u sobu, ali je na putu do sobe morala nositi tu plastičnu kesu. Kad je ušla u sobu, mogla je skinuti, ali morala ju je zadržati, jer su je posle odveli na rendgensko snimanje, kada su završili snimnje opet su joj stavili kesu preko glave. ”

U ovom intervjuu se pridružio i doktor Richard Bartlett iz Odese koji je izjavio, da ovakav vratolomija u bolnici može samo da predstavljala “zloupotrebu moći”.

“Moramo držati lokalne upravnike bolnica odgovornim, a lokalne lekare odgovornim”, izjavio je Bartlett. “Dosta je dosta.”

Nulta Tačka/InfoWars