Sve vesti Svet

Boris Džonson: Ruske snage napreduju sporo, ali očigledno

Boris Džonson: Ruske snage napreduju sporo, ali očigledno

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da ruske snage u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa napreduju “sporo, ali očigledno“.

“Mislim da je veoma, veoma važno da se ne pokolebamo zbog neverovatnog herojstva Ukrajinaca, koji su odbili Ruse iz Kijeva“, rekao je Džonson jutros za Blumberg.

Britanski premijer Boris Džonson je izjavio da ruske snage postižu značajan napredak u Donbasu i pozvao na slanje ofanzivnijeg oružja u Ukrajinu, poput višecevnih raketnih bacača, koji mogu da pogode ciljeve sa mnogo veće udaljenosti.

“Bojim se da Putin, uz veliki trošak za sebe i za rusku vojsku, nastavlja da osvaja teritoriju u Donbasu. Ruske snage napreduju postepeno i sporo, ali, bojim se, očigledan napredak”, rekao je Džonson. “I zato je apsolutno ključno da nastavimo da vojno podržavamo Ukrajinu“, rekao je britanski premijer.

Komentarišući mogućnost pregovora sa Putinom, Džonson je rekao: „Kako možete da se nosite sa krokodilom kada će vam pojesti levu nogu? […] Tom momku prosto ne treba verovati“.

Britanski premijer je već rekao da teško može da zamisli normalizaciju odnosa sa predsednikom Rusije i smatra da normalizacije odnosa Kijeva i Moskve u sadašnjoj situaciji ne može biti.

MARIO ZNA i BRANIMIR NESTOROVIĆ- Sve će se UBRZO PROMENITI- Budite spremni na KRAH DUBOKE DRŽAVE

Nulta Tačka/Mediji