Sve vesti Svet

BRITANSKE ŠKOLE UVODE ŽUTE BEDŽEVE ZA DECU KOJA NE NOSE MASKE

Pisao Elena Vuk

Škola u Velikoj Britaniji prisiljava decu koja ne nose maske za lice jer imaju izuzeće da nose žute bedževe u školskim prostorijama i na nastavi.

Novinarka Allison Pearson objavila je na Twitter-u mejl iz škole, koja nije imenovana.

Škola kao opravdanje za ponovno uvođenje obaveznih pravila o maskama navodi „povećanje“ broja slučajeva COVID-a, uprkos činjenici da je nivo zaraze u Velikoj Britaniji ujednačen ili čak u padu tokom poslednjih nedelja.

„Oni učenici koji su prošle školske godine bili oslobođeni nošenja maske ponovo će biti izuzeti i treba da nose žutu značku“, navodi se u mejlu.

 

Istorijski se smatra da žuta značka simbolizuje “značku srama” i nametana je Jevrejima u brojnim periodima kroz istoriju kako bi ih označila kao etničke ili verske autsajdere.

Iako niko ne upoređuje tretman Jevreja u nacističkoj Nemačkoj sa decom koja su prisiljena da nose žute značke, upotreba takvog simbola je i dalje odvratna i nemoralna.

FORBS OBRISAO OBJAVLJENI ČLANAK STRUČNJAKA ZA OBRAZOVANJE KOJI TVRDI DA PRISILJAVANJE DECE DA NOSE MASKE UZROKUJE PSIHOLOŠKE TRAUME

“Da li škola ima nastavnike koji znaju njihovu istoriju?” upitala je Pearson-ova.

Mnoge studije su do sada dokazale da maske, pogotovo kod male dece, dovode to trauma, kao i da utiču na sam psiho-fizički razvoj deteta, ali to izgleda nikom nije bitno..

BELGIJSKA AKADEMIJA ZA MEDICINU: MASKE NANOSE ŠTETU DECI VIŠE NEGO COVID

Nulta Tačka