Sve vesti Svet

BRITANSKI DRŽAVLJANIN MOŽE DA BUDE DEPORTOVAN IZ SINGAPURA NAKON ŠTO MU JE IZREČENA ZATVORSKA KAZNA ZBOG ODBIJANJA DA NOSI MASKU

Zatvorska služba Singapura saopštila je u četvrtak da će 40-godišnji Britanac Benjamin Glynn biti deportovan nakon što je osuđen na šest nedelja zatvora zbog četiri optužbe da nije nosio masku u skladu sa Covid preporukama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Glynn je dobio šest nedelja iza rešetaka nakon što je u sredu osuđen po četiri optužbe za odbijanje nošenja maske u javnom prevozu u maju, i na pojavljivanju pred sudom u julu, uz remećenje javnog reda i pretnje službenicima.

British man, 39, to be charged for not wearing mask on MRT train, using  threatening words towards police – Mothership.SG – Bermuda News

Četrdesetogodišnjak je pušten na slobodu jer je proveo vreme u pritvoru dok je čekao suđenje, uključujući dvonedeljnu psihijatrijsku procenu koju je sudija naložio zbog njegovog ponašanja i primedbi pred sudom.

Britanski državljanin je sam sebe zastupao pred sudom, nazivajući optužbe “nezakonitim” i zahtevajući vraćanje pasoša, kako bi se mogao vratiti u Veliku Britaniju. Međutim, sudija ga je optužio da je „potpuno zaveden“ verujući da ne mora da se pridržava naloga države u vezi sa Covid-om.

VLASTI U ITALIJI SUOČENE SA MOGUĆIM GUBITKOM BOLNICA I KLINIKA JER NEGOVATELJI MASOVONO ODBIJAJU DA SE VAKCINIŠU

Britanski državljanin će u četvrtak biti predat imigracionom organu Singapura, koji će ga potom deportovati nazad u Veliku Britaniju.

Singapur je postao poznat po strogom sprovođenju Covid ograničenja, pri čemu su svi stariji od šest godina obavezni da nose masku sve vreme izvan svoje kuće.

Više ljudi je kažnjeno i zatvoreno zbog kršenja propisa i nenošenja maski tokom pandemije, a nekim stranim državljanima su zbog kršenja oduzete radne dozvole. U maju je devetorici britanskih državljana zabranjen rad nakon što su održali zabavu na jahti koja je prekršila Covid pravila. U junu 2020, četvorici Britanaca zabranjen je ulazak u pab.

Glynn je drugi britanski državljanin osuđen na zatvorsku kaznu u Singapuru zbog kršenja ograničenja vezanih za Covid. Još u februaru je 52-godišnji Nigel Skea dobio dve nedelje iza rešetaka i kažnjen je sa 1.000 singapurskih dolara (733,12 dolara) jer je pobegao iz karantina kako bi se sastao sa svojom verenicom.

Britanac zatvoren u Singapuru zbog kršenja protokola o koronavirusu, odbijanja da nosi masku, pušten je u četvrtak i biće deportovan, saopštilo je zatvorsko odeljenje zemlje.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”