Sve vesti Tehnologija

Budući smart- uređaji neće imati ekran i uklapaće se u okolinu

Budući smart- uređaji neće imati ekran i uklapaće se u okolinu

Google istražuje mogućnost maskiranja interfejsa za kontrolu ambijentalnih računarskih uređaja tako što ih čini da se stapaju sa materijalima kao što su drvo i tkanina.

Ovo je bio plan već neko vreme a već i danas možete pronaći projekte pametnih ogledala na YouTube-u, no Google sada daje sve od sebe da ovu viziju oživi u velikim razmerama. Za sada Google AI blog ovo istražuje samo kao ideju i nema trenutne planove za tranziciju Nest ili Google proizvoda u ovom pravcu, ali je jasno da ako ovo uspe ekrani u tradicionalnom smislu će nestati.

Zamislite da perete zube i proveravate vremenske prilike u svom odrazu ili gledate upaljeni “drveni” tajmer na mašini za pranje sudova da vidite koliko je vremena preostalo, prenosi PC Press.

Tehnologija bi trebalo da se „makne s puta“ i da radi svoj posao u pozadini vašeg života, efektivno nestajući, a da nikada ne preuzme prednost na način na koji to telefoni rade.

MARIO ZNA i dr SEMIR OSMANAGIĆ- ONI neće odustati od svojih AGENDI ali postoji IZLAZ iz svega ovoga

Ideje uključuju korišćenje akrilnih, PETG, drvenih furnira, ogledala i tekstilnih površina i prikazivanje fonta dovoljno vidljivog na njima. Da bi to uradio, Google koristi nešto što se zove passive-matrix OLEDs, koja se zasniva na jednostavnom dizajnu koji značajno smanjuje troškove i složenost tvrde iz Google-a.

NultaTačka