Sve vesti Svet

BUGARSKA: Demonstracije protiv kovid tiranije – traži se ostavka vlade

BUGARSKA: Demonstracije protiv kovid tiranije - traži se ostavka vlade

Stotine ljudi protestovalo je u Sofiji tražeći ukidanje svih ograničenja uvedenih zbog pandemije i ostavku vlade zbog neuspeha u rešavanju zdravstvene krize.

Demonstranti su nosili bugarske zastave i transparente nacionalističke stranke Preporod, koja je organizovala protest.

Skandirali su „ostavka“ i „sloboda“ pozivajući vladu da podnese ostavku zbog „neuspeha u rešavanju zdravstvene krize“. Protest je prošao mirno, a primećene su jake policijske snage.

WEARY OF PROMISES, BULGARIANS PROTEST AGAINST COVID CURBS, INFLATION

Demonstranti odbacuju vladin plan za postepeno ukidanje ograničenja u vezi sa kovidom 19, zahtevajući da se odmah ukinu zdravstvene propusnice i obavezno nošenje maski za lice.

Zdravstvena propusnica potvrđuje vakcinaciju, negativan test ili nedavni oporavak od virusa, a obavezna je za zatvorene prostore.

Šef rumunskog FCSB-a zabranio svojim igračima da se vakcinišu

Ograničenja će se ublažavati u tri faze i počeće ove nedelje, rekao je Angel Kunčev, glavni zdravstveni inspektor. Plan ima za cilj ukidanje svih ograničenja do 20. marta.

Bugarska sa 6,5 miliona stanovnika beleži smanjenje broja infekcija koronavirusom ovog meseca. Danas je prijavljeno 4.667 novih zaraza, dok je na vrhuncu aktuelnog talasa, krajem januara, prijavljivano više od 12.000 novih slučajeva dnevno.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i Niški PROFA

Nulta Tačka/SrbinInfo