Sve vesti Svet

CDC tvrdi da veza između upale srca i vakcina protiv COVID-19 nije bila poznata tokom većeg dela 2021.

CDC tvrdi da veza između upale srca i vakcina protiv COVID-19 nije bila poznata tokom većeg dela 2021.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) tvrdili su da ne postoji poznata povezanost između upale srca i vakcina protiv COVID-19 do oktobra 2021.

Zvaničnici CDC-a izneli su tvrdnju, koja je lažna, kao odgovor na zahtev Zakona o slobodi informacija za izveštaje tima CDC-a koji je fokusiran na analizu rizika od miokarditisa i perikarditisa nakon vakcinacije, dva oblika upale srca. Oba su počela da se otkrivaju u većim stopama od očekivanih nakon vakcinacije protiv COVID-19 u proleće 2021.

Tim se fokusirao na proučavanje podataka iz Sistema za izveštavanje o neželjenim efektima vakcine (VAERS), pasivnog sistema nadzora koji zajedno vode CDC i Američka uprava za hranu i lekove.

Period za pretragu je bio od 2. aprila 2021. do 2. oktobra 2021.

„Nacionalni centar za nove zoonotične zarazne bolesti izvršio je pretragu naše evidencije koja nije otkrila nijedan dokument koji se odnosi na vaš zahtev“, rekao je Roger Andoh, službenik CDC-a za Epoch Times. Centar je deo CDC-a.

 

Nisu bile dostupne nikakve apstrakcije ili izveštaji jer „u to vreme nije bila poznata povezanost između miokarditisa i mRNA vakcinacije protiv COVID-19“, dodao je Andoh.

I Pfizer i Moderna vakcine protiv COVID-19 su izgrađene na tehnologiji informacione RNK (mRNA).

OVAJ video uklanjaju sa mreža! Poznati američki BIZNISMEN na sred FOX NEWS-a: Vakcine su ubile moje prijatelje!

Najraniji izveštaji o miokarditisu

Američka vojska je prvi put objavila izveštaje o upali srca nakon vakcinacije protiv COVID-19 u aprilu 2021. godine, koja je otkrila problem zajedno sa izraelskim vlastima mnogo pre CDC-a.

Dok je dr Rošel Valenski, direktorka CDC-a, tog meseca rekla da je agencija tražila bezbednosni signal u svojim podacima i da ga nije našla, do kraja juna istraživači CDC-a su rekli da dostupni podaci „sugerišu povezanost sa imunizacijom,“ a u avgustu CDC je opisao (pdf) ovo pitanje kao „štetu” od vakcinacije.

Tvrdnja da veza nije poznata “je dokazano lažna”, rekla je Barbara Loe Fisher, suosnivač i predsednica Nacionalnog centra za informacije o vakcinama, za Epoch Times putem e-pošte. „Ili desna ruka ne zna šta leva ruka radi u CDC-u, ili savezni zdravstveni zvaničnici šire dezinformacije o tome šta su znali o miokarditisu nakon mRNA COVID vakcina i kada su to znali”.

Senator Ron Džonson (R-Wis.) rekao je da odgovor FOIA „pokreće još više pitanja o poštenju, transparentnosti i upotrebi, ili nedostatku istih, nedostatku sistema bezbednosnog nadzora, kao što je VAERS, za otkrivanje neželjenih dejstava vakcine protiv COVID-19”.

„Poslao sam dva pisma CDC-u o nemogućnosti agencije da pronađe evidenciju koja pokazuje da koristi sisteme za nadzor vakcina. Do danas, CDC nije odgovorio na moja pisma“, dodao je on.

‘Ispravka’

„Očigledno, CDC mora da izvrši ispravku!“ portparolka agencije rekla je The Epoch Times-u u mejlu.

Agencija priznaje da su do juna 2021. podaci počeli da ukazuju na vezu između mRNK vakcina protiv COVID-19 i upale srca, što je navedeno tog meseca u dve prezentacije održane pred vladinim savetodavnim panelima za vakcine.

„Dodatni podaci su se akumulirali u narednim mesecima, što je na kraju dovelo do zaključka da je uzročna povezanost zaista postojala. Međutim, za takav zaključak bilo je potrebno vreme za prikupljanje i analizu podataka“, rekla je portparolka.

Ostaje nejasno kako je CDC tražio signal u aprilu 2021. CDC je odbio da pruži bilo kakve detalje.

Kancelarija CDC-a nije odgovorila na zahtev za komentar.

Ispravka je drugi put u poslednjih nekoliko nedelja da je agencija povukla tvrdnju.

Andoh je u junu rekao neprofitnoj organizaciji Dečija zdravstvena zaštita da ga je osoblje iz Kancelarije za imunizaciju i bezbednost obavestilo da agencija neće vršiti rudarenje podataka o VAERS-u, iako je u nekoliko dokumenata CDC-a pisalo da će agencija izvršiti analize.

Upitan u vezi sa tim, dr Džon Su, zvaničnik CDC-a, rekao je za Epoch Times da je agencija počela da obavlja istraživanje podataka u februaru 2021.

Primećujući oprečne izjave, Džonson je pisao Valenski tražeći od nje odgovore. „Tvrdnja CDC-a i izjava dr Su ne mogu biti istinite,“ rekao je on.

Nulta Tačka/TheEpochTimes