Sve vesti Svet

CELA PORODICA JE SLOMLJENA! MAJKA KOJA JE BILA VAKCINISANA SA DVE DOZE UMRLA OD “NAJGOREG OBLIKA COVID-a”

Majka troje dece koja je imala visok krvni pritisak i dijabetes tipa 2 umrla je u bolnici, uprkos tome što je bila potpuno vakcinisana, u dobi od samo 37 godina, nakon što je zaražena “najgorom varijantom” koronavirusa koju je bolnica ikada videla.

Paula Collins, 37, iz Merthyr Tydfil-a u Velsu, borila se sa Covid-19 u bolnici “Princ Čarls” kada je stavljena u indukovanu komu 11 dana – uprkos tome što je bila vakcinisana.

Majka troje dece, koja je takođe patila od visokog krvnog pritiska i dijabetesa tipa 2, prebačena je na odeljenje intenzivne nege i tragično je umrla u bolnici 5. novembra, samo dve nedelje nakon što su njeni simptomi počeli.

(

Paulin suprug Nil (51) rekao je da je smrt njegove supruge preokrenula živote njega i njihove tri ćerke, Ešli (19), Mili (17) i Mejsi-Grejs (10), „naglavačke”.

Voljena majka troje dece prvi put je pokazala simptome smrtonosnog virusa 20. oktobra kada je prvi put počelo sa ‘curenjem iz nosa i kašljem’.

U razgovoru za MailOnline, Nil je rekao: „Ona je odvezena u bolnicu u utorak ujutro kolima hitne pomoći sa simptomima curenje iz nosa i kašljem”.

„Ali brzo je prebačena na intenzivnu negu za pacijente sa Covid-om u bolnici “Princ Čarls”. Nisam mogao da verujem kada me je doktorka pozvala i rekla da ima najgori slučaj Covid-a koji su ikada videli od početka pandemije.

“Sve se dogodilo tako brzo i gubitak Paule je bio tako težak”.

Paula je 11 dana bila stavljena u indukovanu komu, ali uprkos pokušajima doktora da joj spasi život, tragično je preminula 5. novembra, a pored nje su bili suprug Nil, najstarija ćerka Ešli, najbolja drugarica Bet Hjuz i njen otac Pol, navodi Wales Online.

Lekari su hteli da Paula bude prebačena u londonsku bolnicu kako bi isprobala “novi lek” i kako bi pokušali da ublaže njene simptome, ali “ništa nije uspelo”.

Nil je rekao: „Bolnica je bila fantastična. Doktori su učinili sve što su mogli da joj spasu život i čak su želeli da je predlože za novi lek u Londonu. Ali ništa nije funkcionisalo”.

“Umrla je 5. novembra, dve nedelje nakon što su simptomi počeli – i ostavila ogromnu rupu u svim našim srcima”.

Nil je rekao da je cela porodica ostala „slomljenog srca“ zbog gubitka Paule, ali su želeli da podele njenu priču kako bi mogli da upozore druge na razorne posledice Covid-a, uprkos tome što su potpuno vakcinisani.

Dodao je: „Bila je ljubazna i velikodušna osoba i njena deca su uvek bila na prvom mestu. Volela je porodicu i svoja dva psa i našeg kokapua. Bila je neverovatna”.

„Otkad je Paula umrla, bilo je teško. Svakim danom je sve teže. Ali moram da budem tu za decu – to je glavna stvar”.

„Neki ljudi misle da Covid nije tako veliki problem kao prošle godine, ali jeste. To je smrtonosni virus koji uništava živote ljudi”.

„Imao sam Covid u oktobru, kao i dve moje ćerke, i mislimo da ga je Paula pokupila od nekog od nas”.

„Na dan kada je preminula, takođe sam dobio pismo od NHS-a u kojem se kaže da bi Paula mogla dobiti dodatnu vakcinu. Bio sam slomljen”.

„Uvek ćemo čuvati sećanje na nju. Ona će zauvek biti u mom srcu. Bili smo zajedno 21 godinu – ona je bila moje sve. Srce mi je slomljeno”.

(

Jedna od Paulinih najboljih prijateljica, Beth Hughes, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava kako bi pomogla da se priredi „poseban ispraćaj“.

Pišući na GoFundMe, Beth je rekla: „Večeras (5. novembra) izgubili smo veoma posebnu damu u mladoj dobi (37) zbog Covid-a 19 (vakcinisane sa dve doze).

„Ovo je takođe duboko uticalo na njenog muža koji je veoma dobra osoba i dobro poznat zajednici. Njihovi životi više nikada neće biti isti”.

„Naš cilj je da prikupimo sredstva da ovu damu ispratimo tako posebno kao što je ona bila, ali i da pokažemo podršku porodici u ovim mračnim i teškim vremenima. Niko nikada nije spreman da sahrani voljenu osobu koja je tako mlada”.

NAJNOVIJE INFORMACIJE, NA KLIK OD VAS! PRATITE ZVANIČNI TELEGRAM KANAL REDAKCIJE NULTA TAČKA

Nulta Tačka/MSN