Sve vesti Svet

CILJA LI RUSIJA AMERIČKE ŠPIJUNE MIKROTALASIMA – BIVŠI CIA AGENT OKRIVIO KREMLJ ZA “HAVANSKI SINDROM”

Pisao Elena Vuk

“Ruska Bajka” jednog bivšeg CIA Agenta, kreće ovako:

Bilo je to rano ujutro 5. decembra 2017. Marc Polymeropoulos je bio u svojoj sobi u hotelu Marriott, blizu američke ambasade u centru Moskve, kada mu je odjednom postalo jako loše.

“Probudio sam se sa neverovatnom vrtoglavicom, soba se vrtela”, opisao je Polymeropoulos za CBN News “Imao sam zujanje u ušima. Bilo mi je muka. Osećao sam se kao da ću se razboleti.”

Polymeropoulos, sa 26 godina rada i sada veteran CIA-e i odlikovani tajni agent, proveo je veći deo svoje karijere tražeći islamske teroriste na Bliskom istoku, u Europi i Aziji.

Na njega su pucali, za dlaku je izbegao raketni udar i često se nalazio usred mnogih drugih izuzetno opasnih situacija.

Ništa ne može da se uporedi sa onim što je doživeo tog dana u Moskvi.

“Proveo sam dosta vremena na nekim vrlo teškim mestima u našim ratnim zonama”, prisetio se Polymeropoulos.

“Ovo je bilo najstrašnije iskustvo u mom životu. Tog dana mi se dogodilo nešto jako, jako loše.”

U narednim mesecima shvatio je da je patio od misterioznog napada mikrotalasnim zračenjem.

“To je tiho oružje, ima vrlo malo potpisa, ali dizajnirano je da onesposobi, a ne da ubija, i prilično je podmukla vrsta ratovanja za koju vidimo da se koristi protiv našeg osoblja.”

Prvi prijavljeni mikrotalasni napad dogodio se na Kubi 2016. godine i pogodio je dvadesetak američkih i kanadskih diplomata. Od tada je postao poznat kao “Havanski Sindrom”.

Žrtve, između ostalih simptoma, doživljavaju mučninu, jake glavobolje, zujanje u ušima, gubitak ravnoteže i nesanicu.

James Lin, jedan od vodećih stručnjaka za biološki uticaj mikrotalasnih zračenja, opisao je za CBN News šta se dešava kada impulsni napad udari u osobu.

“Taj mikrotalasni impuls moći će proizvesti zvučni talas unutar glave osobe i taj će se zvučni talas početi širiti unutar glave i odjekivati unutar glave, a ako dođe do oštećenja tkiva, verujem da će doći od odjeka” zvučnog talasa koji je generisan unutar moždanog tkiva “, opisao je Lin za CBN News

GPT-3! VEŠTAČKA INTELIGENCIJA PIŠE PREDSTAVU LONDONSKOM POZORIŠTU! IMALA RASISTIČKE ISPADE: ,,CRNA RASA JE KUGA PO CELOM SVETU”

Stručnjak sa Univerziteta Illinois kaže da je sastavljanje i transport takvog oružja jednostavan.

“Neće biti velikih dimenzija, mislim da bi se veličina mogla staviti u automobil u punoj veličini, u prtljažnik ili u kombi ili SUV”, rekao je Lin.

U pet godina od prvog napada u Havani, oko 200 američkih diplomata, obaveštajnih i vojnih oficira na više kontinenata pogođeno je ovim misterioznim simptomima.

Wall Street Journal izveštava da je u jednom nedavnom napadu u evropskoj prestonici diplomata zadobio povredu mozga poput onih koji su bili izloženi udarnim talasima od eksplozija.

Istražitelji takođe istražuju dva napada koja su se možda dogodila na tlu SAD-a. Jedan se navodno dogodio u blizini Bele kuće.

Istraživači sa Nacionalnih akademija nauka rekli su da su mnogi neurološki simptomi “u skladu sa efektima usmerene, pulsirajuće radiofrekventne energije”.

“Prvo smo mislili da je to slučajnost, ali sada izgleda da je to smišljeno”, rekao je predstavnik Michael McCaul (R-TX) za CBN News.

CIA je prisluškivala agenta veterana koji je pomogao u pronalaženju Osame Bin Ladena kako bi pronašao izvor mikrotalasnih napada.

“Rekao sam u svom saslušanju za potvrdu pred ovim Senatom da ću ovo staviti kao vrlo prioritetno, kako bih osigurao da moje kolege dobiju brigu koju zaslužuju i da dođemo do kraja uzroka ovih incidenata i ko je odgovoran”, rekao je direktor CIA William Burns.

CIA nije javno rekla za koga veruje da stoji iza napada, ali Polymeropoulos sumnja na određene.

“Mislim da je uobičajna mudrost i trebalo je neko vreme da se dođe do zaključka, ali unutar obaveštajne zajednice, svakako unutar operativnih elemenata CIA-e, stoji da Rusi stoje iza ovoga”, tvrdio je Polymeropoulos.

Moskva je porekla bilo kakvu umešanost.

U međuvremenu, senatorka Susan Collins (R-Maine), zajedno sa 14 drugih republikanskih i demokratskih zastupnika, uvela je “Havanski Zakon”.

“OVO MORA DA PRESTANE”: ROK LEGENDA ERIK KLEPTON OBJAVIO JE NOVU PESMU KOJA KRITIKUJE OBAVEZNU VAKCINACIJU PROTIV COVID-a

“Naš predlog zakona pružiće pomoć zaposlenima u obaveštajnoj zajednici i drugim saveznim agencijama koji su pretrpeli traumatske ozlede mozga od strane naših stranih protivnika”, rekao je senatorka Collins.

Polymeropoulos pozdravlja finansijsku i medicinsku pomoć i kaže da je ono što se dogodilo njemu i drugim američkim diplomatama ratni čin.

Njegova bolest bila je toliko teška da ga je naterala da napusti CIA-u.

“To je još uvek nešto što me je učinilo slabim, a efekte osećam i dan danas”, rekao je Polymeropoulos.

Odlazeći u penziju 2019. godine i sada pišući o svom iskustvu, Polymeropoulos je autor nove knjige “Clarity in Crisis“(“Jasnoća u krizi”) u kojoj naglašava, među ostalim vrlinama, važnost poniznosti.

Nešto za šta kaže da je naučio iz prve ruke u protekle četiri godine.

“Silazim u naš podrum gde imam sve svoje medalje i postoji više kopija naslovnih strana New York Times-a zasnovane na operacijama koje sam vodio širom sveta za koje niko neće znati”, rekao je Polymeropoulos.

“Tada sam bio na vrhu sveta i sada imam glavobolju koja nikada ne prolazi i neke ozbiljne dugoročne posledice pa je poniznost zaista dobra osobina.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/1.cbn