Sve vesti Svet

CNN ODBIJA DA SE IZVINI DŽOU ROGANU ZBOG ISMEVANJA NJEGA I NJEGOVOG KORIŠĆENJA IVERMEKTINA

Još jedan od napada globalističke bolumente na svaki vid neprofitabilne profilakse.

Ovoga puta na udaru se našao Džo Rogan. CNN je odbio da se izvini Džou Roganu, nakon što ga je lažno optužio, da je voditelj podkasta uzimao „sredstvo za gliste“. Zapravo CNN tvrdi da njegovo pogrešno izveštavanje nije učinilo ništa više od toga da sruši Roganov ego.

Nakon što se Rogan prošlog meseca razboleo od COVID-a, “više doktora” mu je reklo da uzima Ivermektin, koji je FDA odobrio kao antiparazitni lek.

Joe Rogan: 'I GOT COVID,' says vaccine skeptical podcast host | KXAN Austin

Pošto se Rogan oporavio u roku od tri dana, nakon uzimanja Ivermektina, CNN je pokrenuo klevetničku kampanju tvrdeći da je uzeo “sredstvo protiv glista” i da je širio opasne dezinformacije o COVID-u.

“Stalno govore da uzimam sredstvo protiv glista. Bukvalno sam to dobio od lekara. Ali CNN stalno govori da uzimam ‘dehelmint za konje’. Moraju svi da znaju da to nije istina”, rekao je tada Rogan.

Nakon što je kao gosta imao CNN-ovog doktora Sanđaja Guptu, uspeo je da ga uveri i natera ga da prizna da je CNN pogrešio.

“To je laž na poznatoj informativnoj mreži… to je laž koje su oni svesni. Nije greška”, rekao je Rogan.

„Nije trebalo da kažu da je to sredstvo za uklanjanje glista“, priznao je Gupta.

Međutim, uprkos tome što je priznao svoju grešku, CNN je ponovo uradio istu stvar i još jednom se obrušio na Rogana.

“Jedina stvar koju je CNN pogrešio je da je srušio ego popularnog podkastera koji je gurao opasne teorije zavere i time rizikovao živote miliona ljudi“, navodi CNN u saopštenju.

Druge novinske agencije bile su prisiljene da se izvine nakon što su objavile dezinformacije u vezi sa Ivermektinom, ali CNN to ne čini.

Kao što smo ranije istakli, Asošiejted pres je bio primoran da izda ispravku nakon što je lažno tvrdio da je 70 odsto poziva Centru za kontrolu trovanja Misisipija bilo o ljudima koji su unosili ivermektin za lečenje COVID-19.

Ovu otvorenu laž ponovile su bezbrojne novinske mreže, kao i voditelj tog šoua Džimi Kimel.

Imajući u vidu iznete činjenice, da CNN odbija da ispravi izneti stav, Rogan bi trebao da tuži CNN i traži odštetu.