Sve vesti Svet

,,CONVERS” IZBACUJE NOVE PATIKE SA SATANSKIM SIMBOLOM KOJE ZAMENJUJU NJIHOV ZAŠTITNI ZNAK (FOTO) (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Sekularna kultura neprestano pomera granice. Ali izgleda da je, kako vreme prolazi, pritisak postao sve agresivniji.

Ranije ove nedelje, Converse je predstavio novu saradnju sa ograničenim izdanjem sa modnim dizajnerom Rickom Ovensom, preko svog brenda Drkshdw. Patike, koje dolaze u nekoliko stilova, imaju pentagram umesto slavne zvezde Chuck Tailor.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Converse (@converse)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Converse (@converse)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Converse (@converse)

U citatu koji je objavio Converse, Ovens je rekao da „već dugo koristi ovaj pentagram jer očigledno ima adolescentne okultne asocijacije“.

„Ali ja volim takve geometrijske dijagrame jer su, na vrlo iskonski način, kulturološki prihvatljivi za kontrolu“, objasnio je 59-godišnji dizajner. „I način za organizovanje misli i sistema. I pentagram, u današnje vreme, sa svim njegovim asocijacijama … Sviđa mi se činjenica da se odnosi na alternativni sistem. A to sugeriše otvorenost i empatiju. Ona sugeriše potragu za užitkom, ovu potragu za osećanjem. Ali jedna od glavnih stvari koje mislim da sugeriše je empatija i razmatranje sistema života koji možda nisu standardni. To nas dovodi do toga da budemo prihvatljiviji i tolerantniji prema drugim sistemima, što mislim da je dobra stvar. ”

Ovens je rekao za WWD da je njegov pristup dizajnu bombastičan i “pomalo groteskno”.

„Uvek na to gledam kao na korupciju nečega što postoji“, rekao je on za novinsku kuću. “I ne mislim to na agresivan način.”

Dizajner je rekao da je njegov „estetski gest oduvek bio promovisanje ideje da savršena ili tradicionalna lepota može biti veoma stroga i okrutna“, a pomeranje granica „označava toleranciju prema drugim idejama“.

Ovensova saradnja sa Converse -om dolazi nekoliko meseci nakon što je reper Lil Nas X predstavio svoje partnerstvo sa MSCHF -om, koji prilagođava cipele kupcu po želji. Kompanija je uzela 666 pari Nike Air Max 97 i naknadno ih opremila sa 60cc crvenog mastila i kapljicom ljudske krvi u tabanima. MSCHF je takođe dodao privezak od pentagrama na vrpce i izvezao referencu iz Biblije.

Nema sumnje da je sekularni pritisak poslednjih godina eskalirao.

Krajem devedesetih i početkom 2000-ih, mnogi su Amerikanci jedini bili izloženi pentagramu kada su školske četvrti pokušavale zabraniti satonistički simbol iz učionica širom zemlje. Sredinom 2000. godine savezni sudija je donio odluku da je Prvi amandman zaštitio prava dvojice, nastavnika u Indijanapolisu koji su hteli nositi wiccan-ske simbol dok su u školi.

Sada se to sve promoviše u mainstream kulturi.

Da li će ovakvo ponašanje imati posledice? Neki veruju da hoće.

UPOZORENJE: SCENARIO SUDNJEG DANA “REALNO MOGUĆ” I TO ZBOG UVOĐENJA OBAVEZNE VAKCINE, KOJA MOŽE DA UBRZA POJAVU SLEDEĆE SMRTONOSNIJE VARIJANTE

Normalizacija duhovne tame ne dešava se nevino. Kultura je u ozbiljnom moralnom zamahu i postoje zle duhovne sile koje to koriste. Zbog toga apostol Pavle podstiče vernike da „obuku ceo Božji oklop da biste mogli da se suprotstavite đavolskim zavarama“ (Efešanima 6:11), a Petar poručuje hrišćanima da budu „trezveno raspoloženi“ i „ budni “jer se„ vaš protivnik đavo šeta uokolo kao ričući lav tražeći nekoga da proždre “(1. Petrova 5: 8).

Nevernici nisu imuni na savršeni Božji standard; u stvari, oni su jednako odgovorni za svoja grešna dela kao i hrišćani za svoja. Jednog dana „svako koleno će mi se pokloniti; svaki će jezik priznati Boga “(Rimljanima 14:11). Svi smo podložni Božjem zakonu, kako je definisano u Svetom pismu.

S poniznošću, hrišćani moraju biti budni i spremni da se zauzmu za istinu, nespremni da odbace slučajeve našeg moralnog lutanja kao beznačajne ili neizbežne.

Greh je bolest koja se leči samo verom u Isusa, bez kojeg smo svi izgubljeni. Kao hrišćani, mi imamo duhovnu obavezu da delimo lek.

A to je ISTINA..

Nulta Tačka/CBN