Sve vesti Svet

Čovek ima probleme?! Premijer Španije: Samo nam fali ZOMBI APOKALIPSA

Čovek ima probleme?! Premijer Španije: Samo nam fali ZOMBI APOKALIPSA

Pedro Sančez kaže da se njegova zemlja suočila sa velikim izazovima, kao što su pandemija i posledice sukoba u Ukrajini

Španska vlada je morala da se izbori sa nizom kritičnih situacija u poslednjih nekoliko godina, kao što je najgora pandemija u prošlom veku i sve osim invazije zombija, rekao je premijer Pedro Sančez tokom intervjua za TVE u utorak.

Sančez je objasnio da je, otkako je preuzeo dužnost 2018, njegova vlada morala da se nosi sa naletom pitanja kao što su pandemija Covid-19, erupcija vulkana La Palma, oluja Filomena, majmunske boginje, kao i sukob u Ukrajini i kasnije ekonomske posledice.

VLAST i organizatori PRAJDA će poludeti zbog ovog videa

Upitan o slaboj podršci za njegovu vladu, španski lider je rekao da razume frustraciju i bes ljudi i da radi na tome da „preokrene ove ankete“.

Od svih država EU koje su pretrpele povećanje cena tokom prošle godine, Španija je bila posebno teško pogođena ekonomskim posledicama histerije koronavirusa i sukoba u Ukrajini. Kako je izvestio španski Nacionalni institut za statistiku, inflacija potrošača u zemlji je u julu skočila na 10,7 odsto, dok su cene struje porasle za 49 odsto, goriva i gasa za 23,9 odsto i namirnica za 13,5 odsto u poslednjih 12 meseci.

Što se tiče scenarija sudnjeg dana, španska vlada je ranije izjavila da nema uspostavljene protokole za zombi apokalipsu, za razliku od zemalja poput SAD i Velike Britanije, koje su zvanično potvrdile da imaju planove za ovakve vanredne situacije.

Podsetimo, Sančez je tokom letnje klimatske histerije nekoliko puta ponovio da su mnogi Španci umrli od posledica klimatskih promena.

NultaTačka