Sve vesti Svet

ČOVEK OD 33 GODINE JE PREMINUO NAKON ŠTO JE DOBIO AUTOIMUNU BOLEST POSLE VAKCINE

ČOVEK OD 33 GODINE JE PREMINUO NAKON ŠTO JE DOBIO AUTOIMUNU BOLEST POSLE VAKCINE

Čovek koji je bio aktivan u lokalnoj zajednici umro je 28. januara nakon što su lekari rekli da je njegova druga vakcina protiv COVID-a izazvala imuni odgovor koji je doveo do razvoja autoimune bolesti.

Brendon Polet, 33, rođen je i odrastao u LaPlace-u i živeo je u župi Sent Čarls 10 godina pre nego što se preselio u Ponchatoula.

„Brendon nije imao prethodnu medicinsku istoriju“, rekla je Brendonova supruga Džesika Polet. „Posle svoje druge vakcine Pfizer, Brandon je odmah dobio glavobolju, a zatim temperaturu 48 sati nakon toga”.

Njegova prva hospitalizacija bila je od 21. oktobra do 7. novembra.

„Prvo je dijagnostikovana hemofagocitna limfohistiocitoza ili HLH, ali je to isključeno i dijagnostikovana mu je retka autoimuna bolest pod nazivom Stilova bolest“, rekla je Džesika. „Posle otpuštanja, Brendon je bio kod kuće oko mesec dana, a zatim je ponovo hospitalizovan 14. decembra“.

DŽASTIN TRUDO NAKON BUSTER DOZE POZITIVAN NA COVID-19

Džesika je rekla da je to bilo kasnije u decembru kada je Brandonu zvanično dijagnostikovan HLH. Par ima ćerku od 1 godine.

„Primio je tretman HLH protokolom, koji je uključivao hemoterapiju“, rekla je prošle nedelje. „Nažalost, nijedan od uobičajenih tretmana nije uspeo. Lekari su se složili da je vakcina protiv COVID-a izazvala imuni odgovor koji je doveo do razvoja autoimune bolesti i HLH”.

Džesika je rekla da su zaposleni u Shell Oil-u – gde je Brendon radio kao mehaničar instrumenata – pružili neverovatnu podršku i ohrabrenje čitavoj porodici, kao i čitavoj zajednici župe Sent Čarls.

„Zajednica je organizovala prikupljanje krvi i GoFundMe nalog da podrži Brendona i da nam pomogne da platimo medicinske račune“, rekla je Džesika, koja je odsustvovala sa posla da bi se brinula o Brendonu. „Potrebne su nam vaše misli i molitve”.

GoFundMe za Brendona Poleta – koji je prikupio preko 30.000 dolara za porodicu – može se pronaći pretraživanjem „Pomozi Brendonu sa medicinskim računima“.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I VEDRAN ZAVIŠIĆ

Nulta Tačka/HeraldGuide