Sve vesti Svet

Čuveni tenor Plasido Domingo povezan 20 godina sa bandom koja je trgovala prostitutkama

Čuveni tenor Plasido Domingo povezan 20 godina sa bandom koja je trgovala prostitutkama

Čuveni tenor Plasido Domingo ponovo je u centru skandala, ovoga puta u pitanju je optužba da je već 20 godina u kontaktu sa čelnicima kriminalne organizacije koja je trgovala ljudima.

Muzički svet u poslednje vreme bruji o katastrofalnom fijasku Plasida Dominga u Areni di Verona, zbog kojeg je čuveni tenor čak uputio pismo izvinjenja gradonačelniku Verone i to zbog vlastitog nastupa ispod svake podnošljive norme.

Tokom nastupa, krajem avgusta, Domingo je napustio veronsku pozornicu jer je njegovo izvođenje bilo toliko loše da su članovi orkestra odbili da stanu s njim na pozornicu tokom aplauza. Ispostavilo se da su u pozadini ozbiljni privatni problemi, piše „Jutarnji list“.

Naime, argentinski sudija Ariel Lijo optužio je prošle nedelje 19 ljudi da su koristili navodnu školu joge u Buenos Ajresu kao paravan za trgovinu ljudima, prisiljavajući žene na seks s bogatašima, u svrhu pranja novca. Istraga lanca trgovine ljudima otkrila je da je Plasido Domingo bio u kontaktu s čelnicima te kriminalne organizacije više od 20 godina.

Vučić dobio poziv da prisustvuje sahrani kraljice Elizabete

Prema izveštajima stranih medija, postoji snimak koji dokazuje povezanost operske zvezde s trafikingom. Izveštaji kažu da je glas muškarca koji ide na sastanak sa ženom po imenu Mendy, putem kriminalnog lanca, Domingov. Na snimcima, koji su dobijeni prisluškivanjem, Mendy čoveka s kojim razgovara naziva “Plasido”.

Sudija Ariel Lijo odlučio je da će četrnaestorica od 19 optuženih za trgovinu ljudima zbog seksa i novca biti zadržani u pritvoru, dok im je imovina zamrznuta. Tužitelji su zatražili podizanje optužnice protiv 20 osoba.

Nulta Tačka/Mediji