Sve vesti Svet

DA LI SE OVAKO IZAZIVA KRIZA? Taker Karlson o silnim požarima u prehrambenim pogonima

DA LI SE OVAKO IZAZIVA KRIZA? Taker Karlson o silnim požarima u prehrambenim pogonima

Sa cenom energije koja je naglo porasla i rekordnom inflacijom, Bajdenova administracija izašla je u javnost prošlog meseca i upozorila javnost na „nestašicu hrane“ koja pogađa SAD.

Naravno, kao i sa „poskupljenjem zbog Putina“, prsti su upereni na rat u Ukrajini zbog izazivanja nestašica.

Čak je i samog Bajdena administracija naterala da se obrati javnosti, upozoravajući da nestašice u SAD neće biti ništa drugo do „stvarne“.

Pa, nešto čudno i zabrinjavajuće se dešava otkako je Bajdenova administracija dala svoje zloslutno predviđanje. Tokom prošlog meseca, došlo je do misterioznog talasa uništenja koji je pogodio američku infrastrukturu za preradu hrane u kojoj je „preko nekoliko desetina“ objekata za proizvodnju hrane potpuno uništeno ili onemogućeno za rad.

Samo ove nedelje bila su DVA – da dva – odvojena incidenta u kojima se avion srušio na fabrike za preradu hrane, jedan u Ajdahu 13. aprila, a drugi u Džordžiji 21. u fabrici za preradu General Mills.

Pored pada aviona, ovog meseca bilo je i brojnih drugih incidenata, uključujući nekoliko požara i iznenadnu eksploziju kotla. Tajming ovog niza katastrofalnih događaja naterao je mnoge ljude da se pitaju šta se, dođavola, dešava?

Gateway Pundit je detaljno opisao ovaj niz događaja u petak:

U četvrtak, Taker Karlson je pokrenuo to pitanje u svojoj noćnoj emisiji sa gostom Džejsonom Rantzom. Prema njima, bez obzira da li je ovo samo slučajnost ili ne, bilo je dovoljno incidenata koji su čvrsto grupisani zajedno gde bi to, u najmanju ruku, trebalo da se ispita.

Otvarajući svoj segment najnovijim vestima o padu aviona u fabrici General Mills, Karlson pruža neku pozadinu o nekim od desetak incidenata koji su se dogodili tokom prošlog meseca:

„Ovo je drugi put za nedelju dana da se ovako nešto dogodilo. 14. aprila avion se srušio na Gemstate Processing u Istočnom Ajdahu.

Šta se dešava ovde? Čini se da se pale pogoni za preradu hrane širom zemlje. Pre nekoliko dana požar je uništio sedište Azure Standarda – jednog od najvećih distributera organske hrane u zemlji. Krajem prošlog meseca, požar je ozbiljno oštetio fabriku za pakovanje svežeg luka u južnom Teksasu. U Oregonu, fabrika za preradu čipsa prijavila je eksploziju kotla koja je poslala radnike u bolnicu.

Dakle, industrijski udesi se, naravno, dešavaju. Ali ovo je mnogo industrijskih nesreća u prehrambenim pogonima u isto vreme kada nas predsednik upozorava na nestašicu hrane. Njih [u SAD fabrike za preradu hrane] udaraju avioni i zapaljuju se. Šta se tačno ovde dešava?”

Rantz, istaknuti konzervativni glas i voditelj emisije Jason Rantz na radiju u Sijetlu, nije imao mnogo objašnjenja za niz nemilih događaja, ali je istakao da je tajming svega ipak „sumnjiv“.

Ove katastrofe, u vreme kada se već suočavamo sa teškim problemima u lancu snabdevanja i sa inflacijom, mogle bi se vrlo brzo pogoršati i postati katastrofalne, upozorio je Rantz.

Rantz:

„Kada imate više od deset fabrika za preradu hrane i skladišta koja su uništena ili ozbiljno oštećena – tokom samo poslednjih nekoliko nedelja – u vreme kada je snabdevanje hranom već smanjeno – to je očigledno sumnjivo i može dovesti do ozbiljne nestašice hrane. Zato se neki ljudi pitaju… šta se dešava?

„Mogu li da vas zamolim da brzo zastanete? Samo želim da ovo poentiram kako bi naši gledaoci razumeli – bilo je, potvrđeno, više od deset nesreća koje su onesposobile pogone za hranu u poslednjih mesec dana – preko desetina?“ upitao je Karlson.

Rantz je nastavio:

Apsolutno, a mi govorimo o nekim zaista značajnim fabrikama – Taylor Farms Facility u Salinas u Kaliforniji je u potpunosti uništen u požaru prošle nedelje. Imali smo dve velike fabrike za preradu krompira u Belfastu, Mejnu i Varden Vašingtonu, koje su potpuno uništene, što se dešava u vreme kada već imamo nestašicu krompira na globalnom nivou.

Govorili ste o zalihama luka u tom Rio Fresh-u, ali to nije samo proizvodnja povrća. Prošlog meseca izbio je požar koji je uništio Nestle fabriku hrane u Džonsborou, Arkanzas – i to utiče na brendove smrznute hrane kao što su Hot Pockets ili Stouffers, koje biste možda mogli da kupite ako ne možete da nabavite svežu hranu iz skladišta koje je upravo eksplodiralo.

…postoji značajna zabrinutost, naravno, da će to uticati na lanac snabdevanja. Sada, da budemo jasni, tajming je veoma sumnjiv. Očigledno je zabrinjavajuće. Policija kaže da je do ovih požara došlo zbog neispravnosti opreme, pa ne kažu da je to bilo namerno. U svakom slučaju, očigledno će imati značajne implikacije na to da dobijemo hranu.

Pogledajte:

Čini se da je nestašica hrane odmah iza ugla u SAD… Dobrodošli u Bidencuelu.

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

Nulta Tačka/TheGatewayPundit