Sve vesti Svet

DAEŠ najavio osvetu: Napadi na Evropu i širom sveta

DAEŠ najavio osvetu: Napadi na Evropu i širom sveta

Zvaničnici DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) izdali su saopštenje u kojem su pozvali pripadnike ove organizacije da intenziviraju napade širom sveta.

Prema saopštenju, napadi treba da se intenziviraju naročito na području Evrope gde je fokus zvaničnika zemalja trenutno na situaciju u Ukrajini, prenose mediji.

U saopštenju koje je objavio predstavnik organizacije Abu Omar al-Mudžahir ističe se kako pripadnici DAEŠ-a pripremaju odmazdu nakon smrti bivšeg vođe organizacije Abu Ibrahima al-Kuraišija.

„Uzdajući se u Boga, najavljujemo blagoslovljenu kampanju osvete“, rekao je predstavnik organizacije.

Takođe, navodi se kako odmazda pre svega podrazumeva intenziviranje napada koje će izvesti pripadnici ove organizacije.

„Pristalice DAEŠ-a treba da iskoriste priliku kada se ‘krstaši’ bore jedni protiv drugih u Ukrajini i izvedu napade u Evropi“, poručio je al-Mudžahir.

Zvaničnik DAEŠ-a se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u Izraelu i sukobe između pripadnika izraelske vojske i policije i Palestinaca.

„Jerusalim se može osloboditi od Jevreja samo povratkom kalifata, a ne palestinskim ustankom ili uz pomoć onih koji imaju vrednosti koje se menjaju u skladu s interesima njihovih zapadnih gospodara“, poručio je zvaničnik DAEŠ-a.
Na kraju svog obraćanja, on je pozvao sve muslimane u arapskom svetu da se suprotstave liderima koji imaju dobre odnose s Izraelom ili žele da se pomire s njima.

“Moderni muslimanski političari koji pokušavaju da oslobode Jerusalim nisu ništa drugo do marionete u rukama Izraela i Zapada”, zaključio je zvaničnik Islamske države u saopštenju objavljenom u nedelju.

MARIO ZNA i PREDRAG PETKOVIĆ- Evo šta nas čeka- Sledi potpuna PROMENA SVETA- Tamne sile će IZGUBITI

Nulta Tačka/Sputnik