Sve vesti Svet

DeSantis poslao policiju da izbaci suspendovanog državnog tužioca iz kancelarije kojeg podržava Soroš

DeSantis poslao policiju da ukloni suspendovanog državnog tužioca iz kancelarije kojeg podržava Soroš

Guverner Floride Ron DeSantis suspendovao je državnog tužioca Endrua Vorena zbog „biranja koje će zakone sprovoditi na osnovu svog ličnog plana“, i imenovao je Suzan Lopez kao njegovu zamenu tokom suspenzije.

Voren, koji je služio u Trinaestom sudskom okrugu, nedavno je odbio da sledi državnu politiku koja kriminalizuje abortus nakon odluke Vrhovnog suda da poništi Ro protiv Vejda – i više puta je odbijao da sprovodi zakone koji su poništavali operacije promene pola dece, prema navodima DeSantisa.

Liberalni državni tužilac je takođe odbio da krivično goni 67 demonstranata uhapšenih na demonstracijama Džordža Flojda i rekao je 2017. da će sprovoditi smrtnu kaznu samo „u najgorim slučajevima“, a ne tamo gde je „mentalna bolest igrala ulogu“.

„Suspendujemo državnog tužioca 13. okruga Endrua Vorena, kojeg podržava Soroš, jer je zanemario svoje dužnosti i jer obećava da neće poštovati zakone države“, navodi se u saopštenju DeSantisove kancelarije, prenosi Foks njuz.

Kasnije je DeSantis poslao državnu policiju da fizički ukloni Vorena iz njegove kancelarije, „sa pristupom samo za preuzimanje njegovih ličnih stvari, i da osigura da se ne uklone nikakvi fajlovi, papiri, dokumenti, beleške, zapisi, računari ili prenosivi hardveri za skladištenje podataka iz Državnog tužilaštva…“

Ljudi širom sveta dobijaju naknade zbog nuspojava vakcinacije protiv COVID-a

DeSantis je to objavio na konferenciji za novinare u četvrtak uz prisustvo šerifa okruga Hilsboro Čeda Kronistera, šerifa okruga Polk Grejdija Džada, državnog tužioca Floride Ešli Mudi i drugih.

„Ustav Floride dao je pravo veta guverneru, a ne pojedinačnim državnim tužiocima“, rekao je DeSantis. “Dakle, kada flagrantno prekršite svoju zakletvu… kada se stavite iznad zakona, prekršili ste svoju dužnost i zanemarili ste svoju dužnost, i pokazujete nedostatak kompetentnosti da biste mogli da obavljate te dužnosti”, nastavio je.

„I tako danas suspendujemo državnog tužioca Endrua Vorena, i to stupa na snagu odmah“, zaključio je DeSantis uz aplauz.

DeSantisova kancelarija izdala je saopštenje u vezi sa suspenzijom.

“Ovde se ne radi o abortusu ili bilo čemu drugom, već o tome da imamo odgovornost prema našem sistemu reda i zakona u procesuiranju zločina. U okrugu Hilsboro se razvija obrazac gde jedna osoba bira koje zakone želi da sprovodi”, saopštila je DeSantisova kancelarija.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Nulta Tačka/ZeroHedge