Sve vesti Svet

DIREKTOR FAJZERA PODRŽAO ĐOKOVIĆA: PRELEŽAN VIRUS DAJE ZAŠTITU OD INFEKCIJE

DIREKTOR FAJZERA PODRŽAO ĐOKOVIĆA: PRELEŽAN VIRUS DAJE ZAŠTITU OD INFEKCIJE

Srpski teniser dobio je podršku i od čelnog čoveka kompanije koja proizvodi vakcine protiv kovida.

Mnogi su se ovih dana oglasili zbog slučaja Novaka Đokovića i njegovog ulaska na teritoriju Australije na osnovu medicinskog izuzeća. Neki su ga u tome podržali, dok su ga neki žestoko osudili, ali ono što je najvažnije jeste da je najboljem na svetu za sada omogućeno da nastupi na prvom Grend slemu u sezoni.

Interesantno je da je Novak sada podršku dobio i iz medicinske sfere, pošto se u obraćanju za jednu televiziju oglasio i direktor kompanije „Fajzer“, Albert Burla.

DA LI JE EPIDEMIJA SVINJSKE EBOLE NEIZBEŽNA U EVROPI?

On je podržao Novaka, istakavši da prethodna zaraza kovidom u poslednja tri meseca daje dovoljno jak imun odgovor i da srpski teniser zbog toga poseduje dovoljno antitela.

– Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i lekara. Smatram da preležan virus daje zaštitu od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vreme. U mnogim zemljama širom Evrope sertifikat vam je validan šest meseci nakon poslednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri meseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim – rekao je Burla.

Podsetimo, trenutno se čeka odluka Ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka oko eventualne deportacije Đokovića iz zemlje na osnovu diskrecionog prava. On se, barem za sada, nije odlučio na takav korak, iako se u javnosti nekoliko puta to pominjalo kao opcija.

NE PROPUSTITE! NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I BORIS MALAGURSKI

NultaTačka/Telegraf