Srbija Sve vesti

Do juče pozivali na zaključavanja i kovid propusnice a danas Demokratska stranka poziva svoje članove na ulicu uprkos zabrani Evroprajda

Do juče pozivali na zaključavanja i kovid propusnice a danas Demokratska stranka poziva svoje članove na ulicu uprkos zabrani Evroprajda

Uprkos zabrani održavanja šetnje u sklopu “Evroprajda” u Subotu i odbijene žalbe koju su podneli organizatori ovog okupljanja, Demokratska stranka poziva na okupljanje svojih aktivista koji bi trebalo da pruže podršku LGBT populaciji.

Kako za medije kaže potpredsednica DS, Dragana Rakić, Demokratska stranka je uvek stajala uz građane kojima su na bilo koji način uskraćena ljudska i manjinska prava i slobode.

Ona je u odgovoru na pitanje Danasa da li će funkcioneri te stranke 17. septembra, u subotu, u Beogradu, biti na ulici, uprkos zabrani šetnje u okviru Evroprajda, rekla da će DS biti uz LGBT i tog dana.

“Predstavnici Demokratske stranke su i do sada svojim učešćem u događajima koje organizuju članovi LGBT zajednice bili njihova podrška u borbi protiv diskriminacije i za unapređenje ljudskih i manjinskih prava” – rekla je ona

Dr Borislav Antonijević u podkastu Mario ZNA- Vlast i LGBT “sektor” će zapeniti zbog ovoga (VIDEO)

Kako dodaje, borba protiv diskriminacije LGBT osoba je ujedno borba protiv diskriminacije po bilo kom drugom osnovu – verskom, rasnom ili političkom, jer dokle god se jednom građaninu uskraćuju njegova prava i slobode – niko od nas nije slobodan.

– Zato će predstavnici DS-a i 17. septembra biti uz članove LGBT zajednice i zajedno braniti pravo na slobodu okupljanja i iskazivanja svojih stavova koje je Ustavom zagarantovano svakom građaninu – zaključuje Dragana Rakić.

Podsetimo, predstavnici Demokratske stranke i sama Demokratska stranka za vreme korona histerije pozivali su vlast na uvođenje oštrijih mera “borbe” protiv COVID-a i zagovarali diskriminatorne mere kovid propusnica.

Sad se odjednom zalažu za ljudska prava?

NultaTačka/Mediji