Sve vesti Svet

DOKTOR SA DŽONS HOPKINS-a: VRATITE POSAO OSOBLJU KOJE STE OTPUSTILI JER SE NISU VAKCINISALI

DOKTOR SA DŽONS HOPKINS-a: VRATITE POSAO OSOBLJU KOJE STE OTPUSTILI JER SE NISU VAKCINISALI
Pisao Elena Vuk

Dr. Marty Makary, vrhunski doktor sa Univerziteta Johns Hopkins, pozvao je da se ljudima koji su dobili otkaze jer nisu vakcinisani vrati posao i uputi izvinjenje. 

Nakon instrukcija predsednika Džo Bajdena i regulatora vlade Amerike, brojne korporacije su otpustile radnike koji su odbili vakcinaciju protiv COVID-19 pre nego što je Vrhovni sud SAD-a odlučio da je to neustavno.

Sa nedostatkom radnika i naučnim dokazima iz CDC-a koji pokazuju da vakcine protiv COVID-19 ne sprečavaju prenošenje SARS-CoV-2 i da je prirodni imunitet mnogo jači, neke kompanije su vrtile ranije otpuštenih radnika.

Dr. Marty Makary, napisao je tekst(komentar) za Wall Street Journal:

Zvaničnici javnog zdravlja uništili su mnoge živote insistirajući da radnici sa prirodnim imunitetom na Covid-19 budu otpušteni ako nisu u potpunosti vakcinisani. Ali nakon dve godine prikupljanja podataka, superiornost prirodnog imuniteta nad vakcinisanim imunitetom je jasna. Otpuštanjem osoblja sa prirodnim imunitetom, poslodavci su se rešili onih koji će najmanje zaraziti druge. Vreme je da te radnike vratimo na posao uz izvinjenje.

 

Nulta Tačka/WallStreetJournal