Sve vesti Svet

DOMAĆI MEDIJI kriju ovo od javnosti već duže vreme! U AMERICI sve više država ukida mere protiv korone

DOMAĆI MEDIJI kriju ovo od javnosti već duže vreme! U AMERICI sve više država ukida mere protiv korone

Michael Hauke je na www.hauke-verlag.de objavio zanimljive informacije o kojima se u medijima strogo ćuti. No, mi imamo informacije, vredi ih podeliti s vama.

Piše tako Michael Hauke:

„U posljednjem izdanju izvestio sam o razvoju događaja u SAD-u: “U 22 američke države mesecima nije bilo mera za borbu protiv korone … i još uvek nema preopterećenog zdravstvenog sistema” , naslov je članka. Od tada su se pridružile još dve države, tako da sada postoje 24 američke države bez obveze nošenja maski, pravila udaljenosti i zaključavanja.

“Čudno” je to što brojevi oko korone u tim državama strmo padaju i izgledaju znatno bolje nego u „maskiranim“ državama. U državama bez tzv. koronskih mera dnevno je samo upola manje “novih infekcija” nego u državama sa strogim ograničenjima. Teksas je takođe 2. Marta 2021. ukinuo sve mere. Američki predsednik Joe Biden, koji je čak stavio masku na uskršnjeg zeca u Beloj kući, upozorio je Teksas protiv takvog “razmišljanja neandertalaca” i očekivao je desetine tisuća smrtnih slučajeva. Prema rečima predsednika, maska ​​će se ipak morati nositi dve godine. Međutim, to nema nikakve veze sa istinom u pojedinim državama. Teksas je dva ipo meseca nakon ukidanja mera prvi put dnevno bio bez ijedne “smrti od korone” (16. Maja 2021.).

Razvoj u SAD-u – o kojem se u Nemačkoj ne čuje ni reči – u međuvremenu je poprimio ogromnu dinamiku. Može se primetiti sljedeće. Ne samo da će se „akcija korona“ završiti, već će biti i izvinjavanja ljudima i amnestije za osuđene građane koji su prekršili pravila koja je nedavno uvela Florida. Uz to, neke države planiraju zabraniti ponavljanje zakona. Zahtevi za nošenjem maski i zaključavanje tamo su zabranjeni za sva vremena.

Dve Dakote živopisan su primer. Iako u Južnoj Dakoti nikad nije bilo zatvaranja, Severna Dakota je imala stroga ograničenja u zatvaranju. Trezvena uprava navela je Severnu Dakotu da utvrdi da su brojevi korona u južnoj susednoj državi gotovo identični uprkos potpuno drugačijim pristupima. Severna Dakota imala je snage da prizna grešku i ukinula je sve mere 19. Januara 2021. – s velikim uspehom.

Krajem Septembra 2020. Florida, gde nikada nije bilo potrebe za maskom, ukinula je sve ostale mere i obnovila normalan život. I ovde se guverner izvinio svojim građanima. Sve američke države koje su ukinule mere došle su do zajedničkog zaključka: Zahtevi za maskama, zaključavanja, karantini i praćenje kontakata ne pomažu, ali štete zdravlju (posebno psihi) i ekonomiji.

Florida restaurant's mask or 'face diaper' policy controversy | Miami Herald

Svaka država, svaki guverner koji je preduzeo ovaj korak imao je hrabrosti da dođe pred vlastite građane i prizna grešku. Zašto smo tako daleko od ovoga u Nemačkoj? Gde imamo potpuno isti slučaj na pragu sa Švedskom: Nikad nisu uveli mere korone i opet su im znatno bolje brojke. Npr. smrtnost: Švedska: 1,44 smrtnih slučajeva na milion stanovnika; Nemačka: 2,23 umrlih na milion stanovnika (15. Maja 2021.).

Događanja u SAD-u daju razloga za nadu. Dinamičan je i nezaustavljiv. Druge će države ukinuti mere, možda čak i država u celini. Brojevi govore dovoljno. U ne tako dalekoj budućnosti taj će razvoj dosegnuto i Evropu. Ali mislite li da je zamislivo da bi neki političar, odgovoran za nanesenu štetu, došao pred naciju, priznao grešku i izvinio se?“

Zamislite Vučića da vam se izvinjava za svu muku i sve probleme koje vam je stvorio?

NultaTačka/Logično/Arna_Šebalj